(Last Updated On: 3. december 2018)

Pædagogisk leder, Charlotte Olsen, var glad for det store rykind til 10 års jubilæet i Lodbjerggård Børnehus.
(Foto: Klaus Slavensky)

Strøby Egede: Kage, børnevenlig æblegløgg, popkorn, grøntsagsstænger, sandwich og bål på legepladsen, så skulle der være klar til 10 års jubilæum for Lodbjerggård Børnehus.

Integreret institution

Der var i hvert fald stor glæde blandt børn, forældre og personale, da pædagogisk leder, Charlotte Olsen, bød velkommen til jubilæumsgilde onsdag den 28. november.

Lodbjerggård Børnehus blev opført i 2008, og er en integreret institution med både vuggestue- og børnehavepladser, som ligger vis-a-vis til Strøbyskolen.
Børnehuset ligger på en stor naturgrund, med udvidelsesmuligheder, så den nærmest også er en »skovbørnehave«.

Fysiske aktiviteter

Det er en institution, som i høj grad vægter betydningen af leg og bevægelse for børns almene udvikling.

Personalegruppen er uddannet i at have særlige forudsætninger til at planlægge pædagogiske forløb og aktiviteter, hvor det fysiske element er sat i spil.

Seks medarbejdere ud af de cirka 20 har været med fra starten. Charlotte Olsen startede i sommeren 2017, men talte så begejstret om Lodbjergård, som havde hun selv startet stedet.
– Vi har en fantastisk, dedikeret forældregruppe, som også har været med til at forberede dagen i dag, lyder det fra Charlotte Olsen.

Hun fortæller også om det gode samarbejde med Strøbyskolen og Lodbjerggårdbørnenes besøg på SFO’en.

– Vi kan i princippet have børnene fra vuggestuealderen til de skal i skole, og dermed lære dem rigtigt godt at kende, men det er også vigtigt at overgangen til skolen bliver en god oplevelse, siger den pædagogiske leder.

Lokal opbakning

For øjeblikket er der i alt 84 børn på Lodbjerggård, men nybyggeriet i Strøby Egede skal nok sørge for at der er behov for Lodbjerggård Børnehus de næste 10 år.

Opbakningen fra lokale virksomheder nød børn, forældre og personale også godt af til jubilæumsfesten, bl.a. havde bydelens bagere og butikker leveret godt med kagemænd og andre godter, så alle kunne holde gejsten oppe til dåsekast og risposekast fra klokken 16 til 19, hvor festen sluttede.

sky

 

Skriv en kommentar