(Last Updated On: 24. august 2018)

Skuespiller Lene Vestergård blev fejret i Pyramiden

Lene Vestergård (th) takker Vigga Bro (i sort) for hendes festtale i anledning af kollegaens 40 års skuespillerjubilæum. (Fotomontage)

Jubilæum: Torsdag i sidste uge var der premiere på teaterkoncerten »Klint 2« i Pyramiden i Boesdal.

Men efter forestillingen fejrede venner, familie og publikum, at kvinden bag denne helt specielle teateroplevelse, havde 40 års skuespillerjubilæum.

Ros fra Vigga Bro

Lene Vestergård blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1978. Hun blev straks hyret til teatergruppen Banden, hvor hun spillede sammen med Vigga Bro, som holdt en hyldesttale for Lene Vestergård i Pyramiden.

– Lene går uimponeret ind i vanskelige opgaver, og bliver ved til det lykkes, sagde Vigga Bro med sin utrolige smukke stemme, og fortsatte med at rose den jubilerende kollega:

– Hun er noget sjældent. Lene er engageret, generøs og en god kammerat. Det er evner som måske ikke er i kurs, men som jeg finder vigtige. Hun er også nysgerrig og det har gjort hende kunstnerisk moden og stærk, lød det fra Vigga Bro.

Imponerende teaterliv

Den smukke hyldesttale kredsede også om en viljestærk kvinde, hvilket også er blevet afspejlet i Lene Vestergårds historiefortællende samarbejde med Vigga Bro om »Viljen til Sejr» frit efter Shakespeare i 2015.

Lene Vestergård har nemlig været tekstforfatter siden 1997 med bl.a. dramatisering af Martin A. Hansens novelle »Paradisæblerne« i 2014.

Hendes teater-cv er alenlangt og omfatter optræden på bl.a. Baggård Teatret, Gladsaxe Teater, Fiolteatret, Odense Teater, Fair Play, Oslo Ny Teater, Stockholm Stadsteater m.fl.

Hun har optrådt i Chile og i Peru på spansk. Hun har lavet teaterkursus for en tanzaniansk dansegruppe, og været på turne i Nottingham.

Hun har desuden været engageret i et hav af udvalg og arbejdsgrupper, og medlem af Statens Kunstråds Scenekunstudvalg.

Stevns hylder Lene

Lene Vestergård har også haft overskud til at være kirkesanger på Stevns.

Siden 2015 har hun ved siden af mange andre kunstneriske gøremål arbejdet på at realisere det fabelagtige kulturprojekt »Klint«, som blev nyopført i sidste uge med et overdådigt billetsalg.

I 2016 blev Lene Vestergård kåret til Årets Stevnsbo.

Og så det lange …

Koret fra forestillingen Kalk 2 udbragte et trefoldigt leve for Lene Vestergård, som lød: Kridt kridt hurra, flint flint hurra, kridt kridt hurra – og så det lange: Kaaaaalk!

Stevnsbladet tilslutter sig, ønsker tillykke og håber på mange gode år og kulturoplevelser med Lene Vestergård i front.

sky

Skriv en kommentar