(Last Updated On: 23. februar 2018)

Stevnsbladet mødte Henning Jensen udenfor hans gamle arbejdsplads (billedet herover), som snart skal rives ned til fordel for en ny og større Aldi. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Én, der har været med en stor del af vejen i Fordhuset på Rengegade er Henning Jensen fra Holtug.

14 år gammel kom Holtugdrengen i lære som mekaniker i det nyåbnede bilhus i udkanten af Store Heddinge; det var i eftersommeren 1948.

– Jeg var lærling nummer to, der blev ansat. Det var en anden tid dengang, omgangstonen var hård, og som lærling måtte man finde sig i lidt af hvert, husker den nu 84-årige, pensionerede mekaniker tilbage.

Men Henning Jensen udstod sin læretid, blev udlært mekaniker og endte med at være ansat i 45 år, under skiftende ejere – og de 39 år som værkfører. En stor del af årene var han også skuemester til svendeprøver rundt omkring på Sjælland, hvor han kørte ud og godkendte mekanikerlærlinge.

Stevns var Ford-land

– Man kunne købe reservedele, får repareret sin bil og få undervognsbehandlet for rust. Vi var på et tidspunkt helt oppe på nogle og tyve mand på værkstedet, og i en årrække var det Stevns’ største arbejdsplads. Dengang var der Ford-biler alle vegne på Stevns, siger »Ford-Henning«, som han også bliver kaldt af familie og venner.

Fra venstre ses værkfører Them Pedersen, dernæst Bøgh Sørensen – lærling og bag ham Jørgen Nielsen – lærling. Bagerst er Børge Tange Petersen – svend, og foran ham er Kjeld Frederiksen – svend. Nummer seks fra venstre er Henning Jensen, som på dette tidspunkt er lærling. Dernæst er det Poul Petersen – pladesmed, E. Olsen – svend og Svend Hansen – traktormekaniker. (Privatfoto)

Forud for det femte ejerskifte valgte Henning Jensen som 59-årig at indgive sin afsked. Sit nye job fandt han dog lige i nærheden, og de næste fem år var Henning Jensen tankbestyrer på Shell-tanken lige ved siden af, som på daværende tidspunkt ikke længere var en del af virksomheden.

Lukkede helt ned i 2012

I midten af 1990’erne overtog Jacobil fra Roskilde I/S Stevns Motor Co og knap ti år senere, i 2012 lukkede firmaet i Store Heddinge endegyldigt ned.

Forinden havde Aldi indrettet et discountsupermarked i de tidligere udstillingslokaler; det var i foråret 2011.

De seneste fem år har Bent Møller haft møbeludstilling og -udsalg i andre dele af den gamle Fordvirksomhed.

Nu skal bygningerne rives ned, og istedet skal bygges et nyt og større Aldi discountsupermarked på grunden.
rmh

 

Skriv en kommentar