(Last Updated On: 2. februar 2018)

Hockeybander og bordtennisborde, ti ridehjelme og udstyr til ponygames, en 2,5×8 meter stor spejlvæg samt tilskud til ny industriovn og -komfur. Det er, hvad årets uddeling af donationer fra Danske Bank Faxe-Stevns fonden rækker til

På bagerste række fra venstre er det: Michael Roehde – Rødvig G&I, Kalle Mathiesen samt Allan Pedersen – begge fra Hellested Forsamlingshus og en del af komfurudvalget. Midterste række fra venstre: Thomas Elberg – Danske Bank Faxe-Stevns Fonden, Lizette Nordquist og Sonja Bay – begge fra Faxe Idrætsforening, Menna Poulsen – Rødvig G&I, Karin Hansen og Karen Secher – begge fra Hellested Forsamlingshus samt Karl Peter Andersen – traktør på Traktørstedet Højeruplund. Forrest fra venstre Michael Jodehl – Rødvig G&I, Gitte Rasmussen – Ridecenter Strålen og Fie Mathiesen – Hellested Forsamlingshus. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Højerup: Tirsdag aften i sidste uge fandt den årlige uddeling af midler fra Danske Bank Faxe-Stevns fonden, og i år blev fire lokalforeninger tilgodeset med samlet 75.000 kroner.

– Jeg er glad for, at vi i år kan uddele ekstraordinært mange penge, nemlig 75.000 kroner. At det kan lade sig gøre skyldes, at nogle af sidste års midler er blevet skubbet til i år, forklarede direktør for Danske Bank i Køge og administrator af Danske Bank Faxe-Stevns fonden, Claus-Jørgen Sørensen.

Thomas Elberg fra bestyrelsen, som har været med til at udvælge de heldige modtagere, stod for overrækkelsen – ikke af store papchecks, som jo er udgået som betalingsmiddel, men istedet MobilePay beviser. Og Claus-Jørgen Sørensen havde forud for seancen, som fandt sted på Traktørstedet Højeruplund, hvor der var boblevand og kransekage til alle, sørget for, at pengene allerede var overført til foreningernes bankkonti via MobilePay.

Spejlvæg til rytmehold

Sonja Bay fra Faxe Idrætsforening, som tidligere hed Faxe-Roholte Idrætsforening, fik som den første overrakt en »check« på 10.000 kroner, som skal bruges til en ny spejlvæg til gymnasterne.

– I Faxe Idrætsforening har vi især fokus på rytme- og springgymnastik. Rytmedelen har et stort ønske om at få en stor spejlvæg i salen, forklarede Sonja Bay.

Væggen, hvorpå spejlene skal monteres, måler 2,5 gange 8 meter.

Udvikler det motoriske

Fra Ridecenter Strålen var Gitte Rasmussen, som modtog 12.000 kroner til brug for ridehjelme samt udstyr til ponygames.

– Mange af vores handicapryttere og børn låner hjelme af os, og nye sikkerhedsregler fra EU gør, at vi skal købe nye hjelme, oplyste Gitte Rasmussen, som har besluttet at købe 10 hjelme.

Resten af donationen vil gå til nyt ponygamesudstyr. Ponygames er en disciplin, hvor ryttere og heste opdeles i hold og for eksempel skal dyste i stafet og slalomridt.

– Vi bruger ofte ponygames i undervisningen, for det er en rigtig god måde at udvikle handicaprytternes motoriske evner, forklarede Gitte Rasmussen.

Alt udstyr brændte

Det største beløb på 33.000 kroner fik Rødvig Gymnastik- og Idrætsforening (Rødvig G&I). For halvandet år siden brændte alle foreningens gymnastikredskaber, som stod opbevaret i en udendørs container, da der på det tidspunkt blev spillet Revyperler i salen på Harmonien, hvor foreningen har holdt til.

– Vi flyttede til Boestoftehallen, fik dobbelt så mange medlemmer og har både købt og lånt forskelligt udstyr for at gennemføre sæsonen, fortæller Menna Poulsen fra Rødvig G&I, der ligesom mange andre idrætsfolk i Rødvig og omegn glæder sig til at flytte til Sydstevnshallen, når den står klar i august.

De 33.000 kroner skal dels bruges til at indkøbe mere gymnastikudstyr, dels til bander, som skal bruges til nyeste aktivitet i foreningen: Hockey.

Komfurfest gave pote

Forsamlingshuset i Hellested bliver flittigt brugt, faktisk flere gange om ugen, til både private fester, foreningsarrangementer og meget andet. Huset er allerede nu udlejet hver weekend frem til sommer.

– Hver uge holder vi onsdagscafé i forsamlingshuset, hvor vi laver mad til mellem 30 og 50, og huset bliver også lejet ud til byens borgere. Ovnen og komfuret er slidt og trænger til at blive udskiftet, sagde Karen Secher fra Hellested Forsamlingshus, som fik tildelt 20.000 kroner i tilskud.

Foreningen har allerede rejst 22.000 kroner til nyt køkkenudstyr, da de sidste år inviterede til komfurfest med lotterisalg og ved samme lejlighed modtog en privat donation på 2.500 kroner.

Send en ansøgning

Administrator for fonden, Claus-Jørgen Sørensen, opfordrer flere foreninger til at søge penge til netop deres forening; også selvom de allerede har modtaget en donation.

Den årlige uddeling er i januar måned, men ansøgninger modtages året rundt.
rmh

 

Skriv en kommentar