(Last Updated On: 21. oktober 2014)

Lokalarkiverne Stevns og Vallø holder åbent hus lørdag den 8. november fra klokken 10.00
StevnsLokalhist_banner_farve
STEVNS: Arkiverne ønsker netop denne dag at henlede opmærksomheden på, at det i år er 200 år siden, Danmarks første skolelov med undervisningspligt til alle børn blev underskrevet af Kong Frederik den VI.
De to arkiver markerer dette med en udstilling samt åbent hus, hvor alle vil få mulighed for at se arkivernes billeder fra de lokale skoler. Foruden billeder vil der være en lille udstilling med skolebøger og andet materiale.
”Vi opfordrer til, at forældre tager børnene med til en fælles oplevelse. Hvis man har nogle gode skoleerindringer, modtager vi dem gerne. Arkiverne vil være værter med kaffe og te med tilbehør, ligesom vi vil være behjælpelige med spørgsmål om arkivernes arbejde og formål”, siger arkivleder Jørgen Holstein.

Arkiverne bliver digitale
Netop i år står arkiverne overfor en digital udfordring, hvor alle inden udgangen af 2014 vil få mulighed for via egen hjemmecomputer, at kunne søge i alle lokalarkiver i Danmark og dermed også i de to lokalarkiver i Stevns kommune.
På dagen kan man derfor også høre mere om arkivernes fremtidige tilbud omkring lokalområdets historie.
Stevns Lokalhistoriske Arkiv bor i Egestræde 14 i Store Heddinge mens Vallø Lokalhistoriske Arkiv holder til på Bredgade 1 i Hårlev.

Skriv en kommentar