(Last Updated On: 16. november 2018)

Koncertanmeldelse af Tommy Ebbesen

(Fotos: SF Ole Johansen)

En ”ægte” soulmusiker gæstede Spilledåsen i Store Heddinge tirsdag den 13. november med en musik, der sjældent høres på disse østlige breddegrader.

Spilledåsen, der i sit alsidige program vover sig ud i musikkens mange genrer for at ramme et så bredt publikum som muligt, havde her engageret Erann DD, der efter nogle turbulente år er vendt tilbage til de ”rå soulrødder”. Denne gamle intense soulmusik, der indeholder så megen kærlighed, sejhed, vemod og rytme hentet fra de gamle soulmusikere James Brown, Otis Reading og Bob Marley tilsat funk og popmusikken fra slutningen af tresserne samt Erann DD’s mørke stemme – denne sammensætning giver musikken et unikt særpræg.

Med forventning om at blive ”forført” rundt i Erann DD’s alsidige soul/funkrepertoire havde omkring 160 forventningsfulde publikummer tilsidesat alt andet for at få en stor musikalsk aften. Dejligt at se, at en del unge og mange modne kvinder havde valgt at give sig selv en god oplevelse i musikkens tegn. Sidstnævnte gruppe måske også pga. mandens personlighed, tiltrækkende ydre og musikalitet.

Det blev da også en stor aften med god kontakt over scenekanten mellem musikere og publikum. Fra første nummer fremstod en veloplagt Erann DD engageret, karismatisk, nærværende, dyb og spirituel i sin fremtoning, godt bakket op af 4 veloplagte musikere – Jacob Gurevitsch på guitar, Poul Reimann på keys, Bastian Sjelberg på bas og endelig Kristoffer Sjelberg på trommer. Godt sammenspillet gav det en fyldig musikalsk baggrund til Erann DD’s ”soulede” stemme.

Et forventningsfuldt publikum blev da heller ikke skuffet over det valgte repertoire, som var en blanding af gamle og nye numre, der blev fremført med energisk fremtoning af en ”tændt” Erann DD. Mellem numrene var der en god humoristisk chat fra scenen, som havde godt fat i publikum. Dette medførte en deltagende og sanglad sal, der på opfordring med stor begejstring sang med. Hen mod slutningen af koncerten gav et stående publikum taktfast udtryk for deres begejstring.

Fantastisk at vi på vores spillested kan opleve denne nærkontakt mellem kunstnere og publikum.

Undervejs kunne Erann DD med god humor konstatere, at han måtte befinde sig i Sankt Heddinge fordi St. i St. Heddinge måtte stå for dette, samt at folk sikkert var kommet til koncert på en tirsdag, fordi de ikke havde andet at lave. Dette var aldrig gået i København.

Opløftede gik folk herefter ud i Sankt Heddinges oplyste gader med en lille sang på læben.

Skriv en kommentar