(Last Updated On: 22. januar 2018)

Anette Nielsen finder mange af sine motiver i den vilde natur. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Billedkunstner Anette Nielsen fra Klippinge udstiller i disse dage et udvalg af sine akvareller og desuden billeder, der er malet med tusch i Mediehuset på Nytorv.

Anette Nielsen er egentlig uddannet lærer, men har tegnet og malet i mere end 30 år.

Undervisningen har hun fået af nu afdøde kunstmaler Grethe Bagge på Frederiksberg Malerskole.

– Grethe Bagge var meget seriøs i sin undervisning. Først skulle man tegne, lære om lys og mørke, komposition, skygger og flader fremfor streger. Når hun syntes, at nu var man god nok til det, så gik man videre med akvarelmaling, vådt i vådt. Når man så var klar, var næste trin olie, fortæller Anette Nielsen, som modtog eneundervisning fra 1984 og en årrække frem.

– Alt omkring mig inspirerer mig, og mine billeder tager altid udgangspunkt i konkrete oplevelser. Oplevelserne fæstner sig i mit sind, og nogle af dem trænger sig på og bliver til billeder, nogle gange først flere år senere, forklarer billedkunstneren.

Den lokalfødte kunstner finder mange af sine motiver i naturen, også den lokale natur.

– Jeg er meget optaget af naturen: Vand, klipper, træer, den vilde natur. Jeg er også fascineret af lys, især det vinterlys, der falder ind over de flade marker omkring Klippinge. Det er aldrig ens, siger hun.

De seneste år har Anette Nielsen også været optaget af croquistegning, og i øjeblikket er det arbejdet med at omsætte croquistegningerne til oliebilleder, som hun bruger tid på.

Anette Nielsen er medlem af den stevnske kunstnergruppe CaCo3, og hun medvirker hvert år i august i Åbne Atelierdøre.
rmh

Skriv en kommentar