(Last Updated On: 9. februar 2018)

– også ved affaldshåndteringen i Stevns

Kære Lisa og Claus Bjørnlund – og bladets læsere i øvrigt

Tak for energirigt og oplivende indlæg i bladet her for 14 dage siden.

Til dette med affaldshåndteringen i (OBS: “i” …ikke “på”) Stevns Kommune: Ja, her på parcellen venter vi også stadig på, at kommunen får en væsentlig grønnere profil, men vi sidder ikke på hænderne i ventetiden; vi gør noget selv.

Vi har i udhuset tre plastkasser, hvori vi sorterer pap, glas og metal – og papiret får vi jo hentet allerede af kommunen.

Større mængder haveaffald kører vi også på genbrugspladsen; det bliver til flis og næringsrig havejord – dejligt at vide.

Til gengæld bliver jeg ked af at se, hvor ligeglad mange er med, at de plastsække (samt andet materiale, der bestemt ikke er haveaffald), de afleverer græsklip med mere i, bliver til plaststumper i vi andres haver (via havejorden, man af og til kan hente gratis på genbrugspladsen).

Det organiske må vi også lægge i containeren med restaffald og trøste os med, at det i det mindste bliver til varme – vi har ikke “grønne fingre” (læs: haveinteresse) nok til at kompostere det, men det er da en god løsning.

Og: Ja, vi må så på “gen-Brugsen” en gang om måneden/hver halvanden måned, så løsningen kræver bil og ofte også anhænger.

De naboer, der ikke har bil og anhænger, kunne man jo så tilbyde at tage deres sorterede genbrug med, når man alligevel kører den vej – nabohjælp har mange former.

Så i virkeligheden kunne vi fra i dag højne “genbrugsprocenten” voldsomt her i Stevns kommune. Det kræver kun, at vi er nok, der vil det.

Så, lad dette være en opfordring til alle: Der er altid noget, du kan gøre.

Glade genbrugshilsener og god sorterelyst til alle, der vil hjælpe naturen også på denne måde.

Christian Jensen
Dalen 27
Hårlev

 

Skriv en kommentar