(Last Updated On: 14. marts 2019)

Store Heddinge: Altså ikke i overført betydning, men helt bogstaveligt. Stevns Amatør Scene øver på fuld kraft til forårets forestilling, som er Dario Fo’s ’Marcolfa’.

Og hvem er så Dario Fo? Han var (1926-2016) en italiensk skuespiller, dramatiker, scenograf, forfatter, instruktør, teaterleder og politisk aktivist.

– I den klassiske commedia dell’arte-tradition skabte han et folkeligt, politisk teater, der med grovkornet satire afslørede hykleri, under-trykkelse og udbytning. Den katolske kirke, politikere og kapitalistiske samfundsmekanismer var yndlingsofre, fortæller amatørscenens formand, Lene W. Overgaard.

I Danmark har hans teater nydt popularitet siden 1960’erne, særligt i det politiske teaters glansperiode i 1970’erne. Fo modtog Sonningprisen i 1981 og i 1997 Nobelprisen i litteratur, bl.a. med henvisning til hans satiriske udfald i stil med middelalderens gøglere til fordel for de undertryktes værdighed.

Stykket spilles 4. og 5. maj 2019 i Snurretoppen.

Et godt grin

I stykket Marcolfa møder vi den fallerede Markis, hans to tjenestefolk, Francesco og den gamle og alt andet end attraktive husholderske Marcolfa, som har en lidenskab for spil og ’måske’ vinder den store gevinst, hvilket er grunden til, at alle pludselig vil giftes med hende. Også et gammelt garderobeskab spiller en afgørende rolle.

– Stykket minder meget om Holbergs stykker, men her skal ikke afsløres den spændende og morsomme handling. Det er med andre ord godt gammeldags morskabsteater og der garanteres for et godt grin under forestillingen, lover formanden.

Stevns Amatør Scenes formand, Lene W. Overgaard.

Nye ansigter i bestyrelsen

Stevns Amatør Scene har netop afholdt den årlige generalforsamling i ’Det Røde Palæ’ på Snurretoppen, og her blev der skiftet ud på et par pladser. Sidsel Linea Olesen og Nicki Gylling ønskede ikke genvalg.

Bestyrelsen konstituerede sig efter generalforsamlingen således: Lene W. Overgaard (formand); Brita Schou Lindstedt (næstformand); Grethe Fischer (kasserer); Magnus Astrup Hansen (Sekretær); Jesper Askø, Annette Laugesen og Lisbeth Christensen.

Suppleanter: Sofie Kühl Kristoffersen og Lone Farø.

Sommerteater 2019

I uge 27 er der igen Teaterskole for børn. Det foregår som sædvanlig på Store Heddinge skole og Snurretoppen og sluttes af med en lille forestilling kl. 14 den 4. juli 2019. Interesserede kan kontakte Grethe Fischer på telefon 21456946 eller e-mail gref@privat.dk.

– Man skal gå i 1., 2., 3., 4., eller 5. klasse for at være med første gang, og det koster et medlemskab af Amatørscenen – det vil sige kr. 75 kroner. Man skal kunne komme alle fire dage, 1., 2., 3. og 4. juli, oplyser Lene W. Overgaard.

I august starter prøverne på årets julestykke, men mere herom senere på året.

Skriv en kommentar