(Last Updated On: 12. november 2018)

Strøby Egede: FN’s internationale Verdens Diabetesdag er hvert år den 14. november.

I 2018 er det således Verdens Diabetesdag på onsdag, og det er en dag, hvor de lokale diabetesforeninger sætter fokus på forebyggelse og opsporing af type 2-diabetes. Det gælder også på Stevns, hvor Diabetesforeningen Stevns’ medlemmer vil stå klar fra kl. 14.30 til 17 på apoteket i Strøby Egede.

– I dette tidsrum kan man få foretaget en risikotest for type 2 diabetes, fortæller Jens Gammelgaard, der er lokalformand.

For diabetes er ikke nødvendigvis en sygdom, man selv kan se eller mærke. Det forhøjede blodsukker er årsagen til de alvorlige følgesygdomme, som blodpropper, nyresvigt, blindhed og amputationer.

På Verdens Diabetesdag er målet at få fat i de mange danskere, som har en uopdaget type 2-diabetes samt de flere hundrede tusinder danskere, som er i risiko for at udvikle diabetes. Det kan risikotesten være med til at afsløre.

Udover at blive testet kan man også købe skrabelodder fra Diabetesforeningen. Der er fine præmier på højkant, og selvom man ikke vinder noget, kan man glæde sig over at have været med til at støtte foreningens arbejde.
rmh

 

Skriv en kommentar