(Last Updated On: 5. oktober 2018)

150.000 kr. i besparelse på Cafe Stevnen – er det noget at hidse sig op over?

Ja.

Det er et lillebitte beløb, ud af et kommunalbudget på 1,3 milliarder, men det er et beløb, som har en meget stor virkning for de borgere i Stevns kommune, som har det sværest.

Det er det beløb, som betyder, at der kan være en fuldtidsmedarbejder på stedet, der arbejder langt mere end 37 timer om ugen, og cirka 50 frivillige som også gør en kæmpe indsats for de mest udsatte borgere i kommunen.

Derfor har det under hele forhandlingsforløbet om budgettet været et ultimativt krav fra Enhedslistens side, at der ikke blev sparet en krone på det fantastiske og unikke sted, som Stevnen er.

Der er et gammelt ordsprog, som siger: “Det giver stakket varme at pisse i bukserne i frostvejr”.

Efter vores mening er det netop, hvad der sker med besparelsen på Stevnen.

Det arbejde, der bliver gjort på Café Stevnen, er både forebyggende og helbredende. Det er med til at sikre at sikre, at mennesker, som lever et liv på kanten, eller er havnet i en alvorlig social situation, får mulighed for at blive en del af et varmt fællesskab.

Vi er overbeviste om, at det arbejde, der bliver gjort på Café Stevnen, sparer kommunen for et beløb, der er langt større end de skaldede 150.000, der spares på budgettet.

Derfor – kære Kommunalbestyrelseskolleger:

En dybfølt opfordring til, at vi alle bliver enige om at droppe besparelsen på Stevnen, og giver et håndslag til både Rikke Ackermann og alle brugerne og de frivillige på Stevnen.

Jan Jespersen og Sejer Folke
Medlemmer af Kommunalbestyrelsen for Enhedslisten

Skriv en kommentar