feb
22
fre
Koncert – Mozart og hans fans (Copenhagen Phil), Hårlev Hallen
feb 22 kl. 19:30

Copenhagen Phil - "Mozart og hans fans"

Copenhagen Phil                                                 KØB BILLETTER HER

Mozart og hans fans

Hårlevhallen – Fredag 22. februar kl. 19.30 – Varighed: 1 time 30 min. med pause

Mozart har mange fans. Tjajkovskij og Richard Strauss blev begge inspirerede af geniet fra Wien.

Tjajkovskij: Orkestersuite Mozartiana
Strauss: Obokoncert
Mozart: Symfoni nr. 41, Jupiter

Mozart har mange fans – også blandt komponistkolleger fra de sidste 250 år. Både Tjajkovskij og Richard Strauss er blandt dem, der helt konkret er blevet inspireret af geniet fra Wien.

Tjajkovskij hyldede Mozart med orkestersuiten Mozartiana – fire Mozart-værker skrevet om og for orkester. Som en kærlig hilsen i anledning af 100-året for uropførelsen af operaen Don Juan i 1887.
Richard Strauss skrev en stor del af sin musik i det 20. århundrede, men holdt helt til sin død fast i det musikalske univers fra sin ungdom. Han hentede endda inspiration endnu længere tilbage i historien, da han i 1945 skrev sin obokoncert for et lille orkester på størrelse med det, Mozart kendte.

Copenhagen Phils solooboist Andreas Pald Fosdal har været i arkiverne for at sammenligne Richard Strauss’ originalmanuskript med den trykte udgave – og resultatet er en nyrevideret version, som også Berliner Filharmonikernes solooboist Albrecht Mayer har benyttet. Forrygende Fosdal træder denne aften foran sine kollegaer og er solist i Strauss’ skønne obokoncert.

Dirigent: Toshiyuki Kamioka, chefdirigent
Solist: Andreas Pald Fosdal, obo
Foto: Anne Mie Dreves

Link til Copenhagen Phil

mar
2
lør
Koncert – Norbert Susemihl’s Joyful Gumbo, Restaurant Harmonien
mar 2 kl. 18:30
Koncert - Norbert Susemihl's Joyful Gumbo, @ Restaurant Harmonien

Norbert Susemihls Joyful Gumbo – Jazz på Harmonien

Beskrivelse

Lørdag den 2. marts, kl. 18.00/20.00

Inkl. Jazzmenu
De sidste 10 år har Norbert Susemihl været meget aktiv med at spille for Jazzfestivals, Jazzclubs og Kirkekoncerter, med et vidt omfattende repertoire, og har lavet mange tourneer med hans bands og også optrådt som gæste solist med mange danske og Europæiske bands.

Norbert Susemihl er oprindelig fra Hamburg, men bor siden 1998 for det meste i Danmark. Norbert Susemihl har været professionel musiker siden 1980, og har meget erfaring med mange forskellige slags engagementer, som f.eks. firma events, conventions, reklame, private fester, by-fester etc.

Siden 2006 har Norbert Susemihl også selv haft mange gæste solister fra New Orleans på tournee.

Norbert Susemihl har en meget tæt tilknytning til New Orleans: I perioden 1978 til 1990 boede han i “the city of Jazz” flere måneder hvert år og spillede der professionelt. Der studerede Norbert Susemihl Jazz-, Blues- og Gospel-music. Norbert Susemihl spiller stadig jævnligt i New Orleans og følger den musikalske udvikling. Norbert Susemihl musik dækker hele det vide spektrum af New Orleans Musikken. Autentisk, friskt og livligt.

Norbert Susemihl bruger kun de bedste musikere. Professionalitet og top kvalitet af musikken er essentielt.

mar
27
ons
Koncert – Leif Sylvester “Family and Friends”, Mødestedet Snurretoppen
mar 27 kl. 20:00
Koncert - Leif Sylvester "Family and Friends", @ Mødestedet Snurretoppen

Leif Sylvester – Family and Friends

Beskrivelse

Onsdag den 27. marts, kl. 20.00

Efter 28 års pause fra musikscenen udgav Leif Sylvester i februar 2017 sit comeback album ”AMA’R”. I de mange års musikpause har Leif lagt al sin sjæl og kreativitet i sine kendte og farverige malerier og skulpturer. Men Leif savnede den direkte kontakt til publikum og det kreative samarbejde med et band. Derfor samlede han et 9 mands orkester, skrev en række nye sange, indspillede en ny plade og tog på turné til 10 danske spillesteder i marts 2017.

Sangene på pladen ”AMA’R” var fyldt med gode ærlige historier fra Leifs lange liv: Kvinder han har kendt, opvæksten på Amager og historien om en fræk hund, der hjalp ham til at være endnu mere interessant overfor det modsatte køn. Pladeudgivelsen resulterede i interviews og indslag i f.eks. ”Go Morgen Danmark”, ”TV-Avisen” og ”Aftenshowet”. Men én plade var ikke nok til at
dokumentere alle de historier Leif Sylvester gerne vil fortælle. Så han har allerede indspillet comeback-plade nummer 2. Pladen ”FØDT TIL AT DØ” den udkom i november 2017.

Turneererne i 2017 og 2018 blev en succes, så i marts 2019 tager det store band på turne igen. Hovedpersonen selv vil ud over at syng, og fortælle også spille percussion og vaskebræt.

Derudover vil Leif på levende vis fortælle om de mange historier, der ligger til grund for sangene.

Publikum kan forvente en levende og humoristisk oplevelse med historiefortælling, blues og jazzet rock, der kan lede tankerne hen imod Tom Waits’ tidlige plader. Turneen vil, i højere grad end Leif Sylvesters 2017 og 2018 turné, være præget af Leifs farverige personlighed og gøgler-gen, der var en integreret del af Sylvesters musikalske karriere i 1970’erne og 1980’erne med grupperne Clausen & Pedersen, Sylvester & Svalerne og Cirkus Casablanca.

apr
10
ons
Koncert – Rugsted & Kreutzfeldt, Mødestedet Snurretoppen
apr 10 kl. 20:00
Koncert - Rugsted & Kreutzfeldt, @ Mødestedet Snurretoppen

Rugsted & Kreutzfeldt

Beskrivelse

Onsdag den 3. april, kl. 20.00

En popduo i toppen af dansk elite, med et utal af hits som “”Jeg ved det godt” og “tilfældigvis forbi” og mange flere.

Der er altid stor gensynsglæde når det musikalske makkerpar går på scenen og overalt er duoen blevet mødt af glade koncertgængere og fællessang. Makkerparret leverer altid fremragende en fremragende koncert og til alles begejstring et miks mellem gamle og nye sange.

Oveni har Rugsted & Kreutzfeldt tilføjet nogle af de kendte hits til setlisten, som de har skrevet til andre kunstnere. Så publikum kan glæde sig til en koncert med en lang række hits, der bringer nostalgien frem og sætter gang i festen.

Eksempler på RK hits: Hvis du forstod – Uden dig – Kærligheden kalder – Tænk på mig med Sanne Salomonsen/Jeg I live – Burhan G /Du tænder lys med Lis Sørensen/Simple emotions med Peaches and Bobo /Hjertets telefon med Martin Brygman/Kun et kys herfra med Søs Fenger/Back to where I started from med Bobo Moreno..med flere.

Det musikalske makkerpar har siden gendannelsen i 2006 spillet alt fra mindre akustiske koncerter til store festivaler og nu laver eksklusive koncerter i 2019.

maj
14
tirs
Koncert – Perry Stenbäck & Dekadanseorkestern, Mødestedet Snurretoppen
maj 14 kl. 20:00
Koncert - Perry Stenbäck & Dekadanseorkestern, @ Mødestedet Snurretoppen

Perry Stenbäck

Beskrivelse

Tirsdag den 14. maj, kl. 20.00

Perry Stenbäck har en stor kærlighed til sit hjemlands troubadourer, Cornelis Vreeswijk, Evert Taube m.fl, og hans fortolkninger af deres sange fremføres med stor respekt for originalmaterialet og med en sjælden nerve og autencitet. Repertoiret blandes med Perrys egne iørefaldende kompositioner.

Danmark og den danske sangskat, har Perry også et godt øje til, og han har bl.a. spillet sammen med Sebastian, Allan Olsen og Erann DD.

Perrys entusiasme og instrumentale evner har ført ham rundt i Danmark og resten af verden som turnerende musiker, hvor han er særdeles anerkendt for sit unikke guitarspil og ikke mindst sit vindende væsen.

Flere gange er Perry Stenbäck blevet nomineret ved Danish Music Awards og i 2009 modtog han en grammy som årets instrumentalist, men Perry har også bevist, at han som sanger og fortolker har meget på hjerte.

Perry er født og opvokset i Stockholm, uddannet på solistlinien på Rytmisk Musikkonservatorium og nu bosat i Gadbjerg ved Jelling, hvor han bor med sin kone, trommeslageren Christine Dueholm, og parrets to børn.

Perry Stenbäck på vokal og guitar, bakkes op af ‘Dekadansorkestern’ med Christine Dueholm på trommer og kor, Naja Storebjerg på kor og perkussion og Henrik Kunz på kontrabas. Det velspillende band af lutter rutinerede musikere, har mange års sammenspilserfaring. De leverer en levende, legende, virtuos musikalsk oplevelse.