okt
29
man
Teater – Sukker Erikstruphallen
okt 29 kl. 19:30

Det Olske Orkester                                     KØB BILLETTER HER

Sukker

Erikstruphallen – Mandag 29. oktober kl. 19.30 – Varighed: 80 min. uden pause

Danskerne rejste ud i verden; videbegærlige, længselsfulde og grådige efter rigdom. – Et sort kapitel i Danmarkshistorien…

Se trailer her

Sukker starter sin fortælling i 1700-tallet. Danskerne er rejst ud i verden; videbegærlige, længselsfulde og forførte af det fremmede, men også grådige efter rigdom. Slavekaptajnen, præsten, bogholderen, lægen, plantageejeren og den fattige skibsdreng gør deres entré på de fremmede kyster.
Gennem flere hundrede år strømmer sukkeret fra Vestindiens slavekolonier til København og sætter sine spor. I 1878, 30 år efter slaveriets ophævelse, kulminerer sult og fattigdom i Danmarks største arbejderopstand “Fireburn” på St. Croix. Over 200 sorte arbejdere bliver dræbt. Opstanden er siden forsvundet fra den danske historieskrivning. Glemt eller fortrængt?

Sukker former et kritisk billede af Danmarks selvforståelse som slavenation gennem en dramatisk historie i et poetisk og fysisk ekspressivt formsprog udført af et kompagni på seks skuespillere og dansere. Lys-projektioner af historiske kort og flydende oceaner fylder rummet, Haydens klassiske musik blander sig med afro-caribiske rytmer og sender os afsted på trekantsruten: Danmark – Afrika – Vestindien. Et af de sorteste kapitler i Danmarkshistorien…

Sukker, første del af trilogien: “En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering” – om danskernes selvforståelse gennem de sidste 300 år og hvordan den har formet vores forhold til omverdenen. Læs mere om trilogen

Medvirkende: Angelina Watson, Ditte Laumann, Mireia Serra, Morten Klode, Øyvind Kirchhoff, Sofie Ebbesen Nielsen
Koncept: Det Olske Orkester
Dramatiker og instruktør: Lotte Faarup
Lysdesigner og scenograf: Jeppe Lawaetz
Lyddesign: Jonas Jørgensen
Kostumedesigner og scenografikonsulent: Signe Beckmann
Kostumier: Bente Nielsen
Værksted: Jon Gelting
Tekniker: James Kjølsen
Foto: ?

Forestillingen gennemføres med støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Stevns Kommune.

Link til Det Olske Orkester

nov
3
lør
Audition – Sommerforestillingen 2019,
nov 3 kl. 13:30

Kom og bliv en del af Stevns Friluftsscenes sommerforestilling 2019 lørdag den 3. november 2019 kl. 13.30

Til sommer 2019 skal Stevns Friluftsscene spille musicalen “En skærsommernatsdrøm” af Shakespeare med musik, sange og manuskript af Sigurd Barret.

Friluftsscenen søger mange medvirkende og afholder Audition lørdag den 3. november på den gamle Boestofteskole, Boestoftevej 55, 4673 Rødvig Stevns. ALLE, nye som gamle aktører, er mere end velkomne. Alle roller er åbne for audition, og vi skal bruge mange medvirkende til forestillingens mangfoldige og farverige karakterer. Derudover vil vi gerne understrege, at formålet med audition ikke er at udelukke nogle fra deltagelse i forestillingen, men snarere at finde ud af hvor hver især passer bedst ind i castet. Med andre ord der er plads til alle.

Du behøver ikke at have forberedt noget til audition, men har du lyst til at synge en sang, fremsige en monolog, danse en dans eller noget helt fjerde, er du mere end velkommen. Og ellers finder vi sammen ud af noget på dagen.

Deltagelse i audition kræver tilmelding på mail: sommer2019@stevnsfriluftsscene. dk senest mandag d. 29. oktober 2018. Vil du vide mere om audition, kan du læse nærmere på vores hjemmeside: www.stevnsfriluftsscene.dk.

Forestillingen får premiere omkring Sankt Hans 2019 og spiller herefter 5 gange i ca. 1 uge frem. Der øves ugentligt hver tirsdag fra kl. 19:00-22:00 med første øvegang tirsdag d. 8. januar 2019, ligesom der øves i/på udvalgte weekender/weekenddage. Læseprøve og rolleuddeling finder sted tirsdag d. 18. december kl. 19:00.