(Last Updated On: 15. marts 2019)

Mette Lorenzen og Thomas Elberg fra Din Tøjmand i Store Heddinge fik overrakt CSR-prisen ved Erhvervstræf ’19. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: For første gang uddelte Stevns Kommune og Stevns Erhvervsråd CSR-prisen (CSR er forkortelsen for Corporate Social Responsibilty; socialt ansvar) til en virksomhed på Stevns. Det skete på Erhvervstræf ’19, som løb af stablen onsdag aften på Harmonien i Rødvig, og vinder af prisen blev Din Tøjmand i Store Heddinge.

– Jeg er rigtig glad for at få den anerkendelse, det er at modtage prisen. Men det vigtigste er, at vi kan gøre en forskel og hjælpe nogen, som har brug for en hjælpende hånd. Det synes jeg, at vi har overskud til i butikken, og det skyldes i høj grad også mine dygtige kolleger, som til daglig gør en kæmpe indsats, sagde en glad og overrasket Thomas Elberg, indehaver af Din Tøjmand i Store Heddinge.

Indgang til arbejdsmarkedet

Din Tøjmand modtog prisen for det store sociale engagement og ansvar, butikken har taget i arbejdet for at hjælpe en kollega med at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

Borgeren har været ansat i praktik og har haft delvise lønnede timer i 2018 og 19.

Det var Stevns Kommune, der i sin tid henvendte sig til Din Tøjmand, som fra dag ét har taget et imponerende socialt ansvar og udvist stor omsorg, fleksibilitet, forståelse for og tro på, at det kunne lykkedes.

Anerkendelse for socialt ansvar

Det er første år, at CSR-prisen overrækkes til det stevnske erhvervsliv. Prisen skal fremover uddeles årligt, og den skal gå til virksomheder, som viser et socialt ansvar udover det sædvanlige.

– Det glæder mig, at vi med CSR-prisen får mulighed for at anerkende de virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar. For de gør et kæmpe arbejde, og de gør en stor forskel for de borgere, som er på kanten af arbejdsmarkedet, ved at give dem en ny chance og tage dem under sine vinger, udtaler Mikkel Lundemann Rasmussen, formand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme, og han fortsætter:

– De kan give borgerne noget, vi som myndighed alene, ikke kan. Stevns Kommunes Jobcenter arbejder hårdt på at give borgere med psykiske, fysiske og sociale udfordringer den fornødne hjælp og støtte for at komme ind på arbejdsmarkedet og få en stabil hverdag. Men det er i samarbejdet med virksomhederne, at det virkelig rykker. For det er ude på arbejdspladsen, at borgerne får en hverdag at stå op til, et fagligt socialt fællesskab, og hvor de netop kan opleve en mening og et nyt formål i tilværelsen.

Udover Din Tøjmand var yderligere to virksomheder nomineret til CSR-prisen: Adamsen A/S samt landmand Bo Drews Henriksen.

Skriv en kommentar