(Last Updated On: 12. marts 2018)

Stationen i Rødvig. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Siden udviklingsplanen for Rødvig blev godkendt af kommunalbestyrelsen i 2016, har flytningen af Rødvig Station været på dagsordenen, og der tales stadig om en grøn kile, som står højt på rødvigborgernes ønskeliste.

Talte mod undersøgelse

At der kan være langt fra ord til handling blev til sandhed på kommunalbestyrelsens møde den 1. marts, hvor det blev besluttet at bekoste 125.000 kr. til en ekstern undersøgelse, der skal belyse fordele og ulemper ved at flytte stationen i Rødvig fra dens nuværende placering nær havnen og stranden til området nord for Vemmetoftevej.

Undersøgelsen vil i alt andrage 250.000 kroner, men den anden halvdel betales af trafikselskabet Movia.

Politikernes debat om Rødvig Station viste, at tidens tand har tæret på opbakningen til flytteprojektet. Både Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Nyt Stevns udtrykte skepsis for at bevilge penge til undersøgelsen.

– At bruge 125.000 kroner til en undersøgelse med bind for øjnene er helt tosset, lød det fra Varly Jensen (DF), der antydede, at flytningen mere bilisterne end pendlerne.

Talte flertallet i hus

Flemming Petersen (V) var overraskende enig i kritikken fra de tre partier og fandt, at der var andre anlægsopgaver, der er langt vigtigere at prioritere, sagde han.

Viceborgmester Steen S. Hansen (S) og hans partifælle Steen Nielsen argumenterede for undersøgelsen, og fastholdt at det var en god ide at flytte stationen, og det samme mente et flertal, hvorfor forslaget blev vedtaget, og nu venter en undersøgelse, der med Steen Nielsens ord er i tråd med både rødvigborgernes udviklingsplan og kommunalbestyrelsens tidligere vedtagelser.

Tanker til et digt

Tilhørerne sendte en tanke til Johannes V. Jensens berømte digt fra 1906 »Paa Memphis Station«, hvor der tales om at »Alting er klægt og uigennemtrængeligt«, og » altid at hænge forsinket i en eller anden miserabel Ventesal«, men slutter med linjerne: »Sporet er frit. Og vi rejser videre«.
sky

 

Skriv en kommentar