(Last Updated On: 18. maj 2018)

Stevns/Faxe: Fredag den 18. maj klokken 15, er der indvielse af særudstillingen »Kridtet, Kalken og den Store Massedød«. Det sker på Geomuseet på Østervej 2 i Faxe.

Her vil museumsinspektør Jesper Milàn vil byde velkommen og give en kort introduktion til udstillingen, og borgmester fra Faxe Kommune Ole Vive og borgmester Annette Mortensen fra Stevns Kommune vil sammen indvie udstillingen.

Den samlede historie

Den nye særudstilling spiller sammen med Geomuseum Faxes permanente udstilling om fossilerne fra Faxe Kalkbrud, således at de besøgende nu kan opleve hele Stevns Halvøens dramatiske historie om den store massedød, der markerede enden på Kridttiden, og dens dyreliv og banede vejen for det moderne liv der i dag hersker på Jorden.

Kunstbro til viden

Som en ekstra særudstilling i særudstillingen udstiller de to stevnske kunstnere Lykke Bianca og Trine Birgitte Bond deres værker, som er inspireret af livet og fossilerne i Kridttidens hav.

Trine Birgitte Bond arbejder med keramik og skaber spændende organiske former inspireret af livet og fossilerne i Kridttidens hav, og Lykke Bianca skaber livagtige portrætter af Kridthavets dyreliv, nogle i gouche og andre i akryl. Deres arbejder skal udgøre en bro mellem videnskab og kunst.

Overføres til Boesdal

Særudstillingen skal blive på Geomuseum Faxe indtil det nye verdensarv besøgscenter i Boesdal bliver en realitet, hvorefter elementer fra den skal overgå til den nye udstilling derude, oplyser direktør Orla Madsen fra Østsjællands Museum.

Alle er velkommen til indvielsen.

sky

 

Skriv en kommentar