(Last Updated On: 11. oktober 2018)

…da SHS-Stevns i samarbejde med Stevnsbadet havde inviteret alle til en gratis tur i svømmehallen til Den Store Svømmedag 2018

(Fotos: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: 293 deltog søndag den 7. oktober til Den Store Svømmedag i Stevnsbadet, og det lykkedes dem tilsammen at svømme 346.875 meter, svarende til 13.875 baner á 25 meter.

– Desværre blev det ikke til en sejrsplads i år, ligesom vi kunne præstere sidste år. Langt hen ad vejen så det ud til, at vi denne gang kunne være med om præmierne for længst svømmede antal meter, men vi måtte se os henvist til en femteplads, da alle de 37 deltagende klubber og haller havde fået indtastet deres resultater, oplyser svømmeskoleleder i SHS-Stevns, Tine Engelsted Jensen.

Seje svømmebørn

Svømmeklubben er nu alligevel stolte af resultaterne, og svømmeskolelederen fremhæver især de mange flotte indsatser fra børnene.

Sofie Kruse på 7 år svømmede 4.000 meter, Amalie Andreasen på 10 svømmede 3.300 meter og de to søskende Valdemar og Dagmar Stokbæk svømmede henholdsvis 3.050 og 3.000 meter, for blot at nævne nogle af de sejeste børn.

– Flere havde arrangeret en familietur med både børn, forældre og bedsteforældre, og da dagen var omme, kunne vi konstatere, at den yngste svømmer i den store dyst var Emmely på to år og den ældste, der deltog, var Erling på 83 år. Sjovt og dejligt at se så stor en spændvidde i alder, fortæller svømmeskolelederen.

– Konkurrenceafdelingen plejer at lægge sig godt i selen, men havde i år brugt kræfterne på træningsweekend og stævne kort forinden. Alligevel fandt nogle af svømmerne energien til lange distancer, som f.eks. Laura Kruse på 13 år, der svømmede 10.500 meter og Oscar Xu og Joacim Schnack, der hver svømmede 15.000 meter, og dermed var dagens længst svømmende, slutter Tine Engelsted Jensen.

Frugt og diplomer til alle

I Stevnsbadets forhal stod bestyrelsen for SHS-Stevns og andre frivillige hjælpere klar med personlige diplomer fra Dansk Svømmeunion og frisk frugt til alle, sponseret af Rema1000 i Strøby Egede, samt salg af kaffe, te og kage.

Klubben sender stor tak til de mange frivillige, som hjalp med til at afvikle så stort et arrangement og til alle, som kom og svømmede for Stevnsbadet og SHS-Stevns.
Se flere billeder fra Den Store Svømmedag på stevnsbladet.dk, og sæt allerede ny kryds i næste års kalender, hvor der skal svømmes baner søndag d. 6. oktober 2019.
rmh

Skriv en kommentar