(Last Updated On: 17. april 2018)

Nogle er søde, andre er sure. Alle har de en smuk rød farve – nogle lyse røde andre næsten sorte, og så er de runde og på størrelse med en enkrone. De er bløde og saftige, med en lille sten i midten. Ja, det er kirsebær, det handler om

Stevns: Der er overordnet to slags kirsebær: De søde og de sure.

Sødkirsebærret hedder også moreller, og det er dem man kan spise sig en mavepine til af, for har man først spist et bær, kan det være svært at stoppe igen.

Sådan er det ikke med de sure af slagsen. De er saftige, men hvinende sure – til gengæld gør deres høje syreindhold dem helt fantastiske til saft, vin og syltetøj. Og et af de bedste i verden er sorten “Stevnskirsebærret”, som stammer her fra halvøen.

Bliv klogere på det røde bær

På Stevnsbladet vil vi gerne hylde det skønne stevnsbær.

Derfor vil læserne de kommende uger blive underholdt med en rækker artikler, som forhåbentlig vil gøre klogere, skabe opmærksomhed, inspirere – og måske endda føre til, at de fine gamle træer med de lækre frugter finder plads i de stevnske haver igen.

Den første artikel i serien giver et udpluk af bærrets lange historie: »Fra Stevns til Singapore«.
rmh

Læs udpluk af bærrets historie her:

(Privatfoto)

 

Skriv en kommentar