Hårlev: Den tid hvor eSport blev betragtet som et sportsligt nicheområde, er forbi. I dag kan man via Danske Spil oddse på det, og arrangørerne af OL i Paris 2024 overvejer at sætte eSport på programmet.

Stevns eSport forening

Det er Stevns eSport forening, som arrangerer Stevns’ første LAN-party i weekenden 23. til 24. februar.

Esport er dybest set et tankespil, og et Net-party eller bare LAN er oftest en begivenhed, hvor deltagerne medbringer deres egne computere, som kobles sammen i et netværk, hovedsageligt for at spille konkurrencer i multiplayerspil, altså spil med flere spillere.

– En vigtig del af det at gå til eSport er de fysiske aktiviteter, fortæller Jakob Knudsen, og uddyber:

– ESport er andet en otte stive timer foran computeren. Vi spiller høvdingebold og lignende i gymnastiksalen eller løbes flere gange rundt om skolen

Der er desuden fokus på sund kost. Der serveres sund aftensmad ligesom slik, sodavand og energidriks er bandlyst ved de almindelige fredagstræninger.

Medbring egen computer

»LAN’et« starter fredag den 23. februar, kl. 11, og slutter næste formiddag lørdag den 24. februar, kl. 11.

Det koster 100 kr. at deltage, som dækker mad og drikke. Det er frivilligt om man vil medbringe sovepose eller om man bare spiller igennem.
Spillerne skal selv medbringe egen computer. Gamere, som er interesseret i at deltage i LAN’et kan tilmelde sig pr. mail til knudsen.jakob@hotmail.com.

Stevns eSport forening holder til i billedkunstlokalet i kælderen under Hotherskolen i Hårlev. Spillerne er mellem 10 og 18 år. Foreningen er en del af Hårlev Gymnastik Forening (HGF).
sky

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.