(Last Updated On: 22. januar 2018)

»Ikke en optimal løsning«, siger handicapformand om parkering og afstand til f.eks. apoteket i Strøby Egede. (Foto: Klaus Slavensky)

Strøby Egede: Der er kommet en p-plads for handicappede ved biblioteket i Strøby Egede. Men løser det problemet med handicapadgang til apoteket?

Trusler om pålæg

Hele sidste efterår tordnede daværende kommunalbestyrelsesmedlem Inge Milbrat mod de dårlige adgangsforhold for handicappede til biblioteket og apoteket i Strøby Egede.

Domea’s nye bygninger overfor Strøby Egede Centret havde »glemt« byggeloven.

Det fik Stevns Kommune til at tage affære, true med pålæg og give tidsfrister for korrekt handicapparkering og skiltning på stedet.

Det tog seks år

Seks år efter ejendomskomplekset blev opført (2012) er der fundet en p-plads til handicappede bag biblioteket med adgang fra den lille stikvej Ved Kysten.

– Det ikke er en optimal løsning, men den er bedre end ingenting og kan godt bruges, siger formanden for Dansk Handicap Forund Stevns, Inge Lise Pedersen, og fortsætter:

– Det er noget af en snørklet vej til Apoteket.

Handicapforbundets formand refererer til, at der knapt kan passere en bred kørestol på det smalle fortov, som ligger et godt stykke fra apoteket, som stadig ikke har forbedret adgangsforholdene for handicappede.

sky

Skriv en kommentar