(Last Updated On: 17. april 2015)

Rådyr2På billedet kan man se, at hundene har spist af rådyret. (Foto: Knud Jensen)

MAGLEBY: I mandags fandt Knud Jensen, der bor på Digevej 10 ved Magleby Skov, et dødt rådyr tæt på sit hjem.
”Vi kørte hjemmefra ved en halv otte-tiden og var væk en lille times tid. Da vi er på vej hjem, finder vi to til tre meter inde på marken – ti meter fra Digevej 10 – et dødt rådyr. Jeg stopper selvfølgelig, går ud til dyret og mærker på det. Det er stadig varmt, og der er masser af bidmærker, blandt andet i struben”, fortæller Knud Jensen.
Han er ikke i tvivl om, at det er hunde, der har været på spil. Og han vurderer også, at der må være tale om mere end én hund.
”Et rådyr kan som regel sagtens løbe fra en hund, så der må næsten have været mere end én hund, som har indkredset og angrebet dyret fra flere sider”, siger Knud Jensen.
Han kan også fortælle, at hundene i første omgang må have fanget rådyret midt på marken, hvor mærker i græsset tyder på tumult. Her er det dog lykkedes rådyret at slippe fri, hvorefter det er løbet ned mod skoven – hvor hundene igen har fået fat i dyret og dræbt det.
Hundene så Knud Jensen til gengæld ikke noget til. Han ville dog ønske, at hundeejeren ville sørge bedre for sine hunde, så de ikke dræber flere dyr.
I stedet kontaktede Knud Jensen jordejeren for at informere om det døde rådyr. Finder man et dødt dyr på en mark, har man pligt til at meddele det til ejeren.    rmh

Skriv en kommentar