(Last Updated On: 8. april 2019)

Pia Bastian skal i år være frivillig på Ferie Camp for socialt udsatte familier. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Stevns/Randers: For syvende år i træk arrangerer Landsforeningen af VæreSteder (LVS) med hjælp fra Arbejdsmarkedets Feriefond Ferie Camp for socialt udsatte.

En uge, hvor socialt udsatte og deres børn kan komme på gratis ferie med masser af forskellige aktiviteter, sport, musik, udflugter og socialt samvær.

39-årige Pia Bastian, der bor i Store Heddinge og er kontanthjælpsmodtager, har sammen med sine børn deltaget på Ferie Campen de sidste tre år. Det skal hun også i år, men denne gang får Pia Bastian en anden rolle. Hun har netop gennem det sociale værested Café Stevnen været på kursus for at tage en holdlederuddannelse hos LVS og skal i år være én af de 400 frivillige, som sørger for at de 1.700 feriegæster får en god, indholdsrig og afslappende ferieuge i det jyske.

Overskud og venskaber

Selvom selve kurset er gratis, har det ikke været helt omkostningsfrit for Pia Bastian at deltage. Når man er kontanthjælpsmodtager må man ikke tage på frivilligkurser. Derfor valgte Pia Bastian at afmelde sin kontanthjælp i de fire dage, kurset strakte sig over, og transporten til og fra kursusstedet betalte hun ud af egen lomme.

– Det gør jeg gerne. Jeg kender mange familier her på Stevns, der kunne have glæde af sådan en ferie. Jeg har selv været af sted på campen sammen med mine tre drenge på 3, 8 og 16 år de sidste tre år, og det har betydet meget for vores familie at få det pusterum i hverdagen. Det har været et vendepunkt for mig, og har givet mig overskud, mod på fremtiden, nye venskaber og fællesskab, fortæller Pia Bastian, der i øjeblikket er i praktikforløb i køkkenet på Horisonten STU.

Udover venskaber og fællesskaber, giver feriecampen også en uge fuld af aktiviteter: udflugt til Djurs Sommerland, UL (Udsatte Legene), teaterforestilling, cirkusskole, parkour, fodboldskole, skattejagt, børne MGP, snobrød over bål, fyrværkeri og meget andet.

– Man bor i telte og spiser sammen i store spisetelte. Maden kommer udefra, og opvasken skal man heller ikke bekymre sig om, forklarer Pia Bastian.

Begrænsede pladser

Der er et begrænset antal pladser til årets Ferie Camp, som finder sted fra den 8. til 14. juli. Der er to grupper, som kan søge om plads:

– Dels er der gruppe 1, et gratis tilbud til værestedsbrugere, hvis indtægt ikke overstiger kontanthjælpsniveau og deres børn. Desuden vil der være et begrænset antal pladser til andre mod en egenbetaling på 750 kroner og for barn 250 kroner for hele ugen. De hedder i ansøgningsskemaet gruppe 2, oplyser Pia Bastian, der dagligt kommer på det sociale værested Café Stevnen, der ligge i Algade i Store Heddinge.

Her er man velkommen til at kigge forbi og spørge efter Pia Bastian eller daglig leder Rikke Ackermann, hvis man gerne vil høre mere om feriecampen eller vil have et ansøgsningsskema.

Tilmelding foregår efter først-til-mølle princippet inden den 1. maj.

På Café Stevnen har Pia Bastian for øvrigt planer om at starte en ny aktivitet op: bordcurling. Interesserede kan kigge indenfor og spille med hver onsdag eftermiddag mellem kl. 14 til 16.
rmh

Ferie Camp for socialt udsatte

For syvende gang arrangerer Landsforeningen af Væresteder (LVS) Ferie Camp.

Det sker den 8. til 14. juli på Langvang Stadion, Mariagervej 180, 8920 Randers NV

Følgende kan søge om plads:

  • Gruppe 1 – gratis:
  • Personer på kontanthjælp, ledighedsydelse, integrationsydelse, ressourceforløbsydelse samt førtidspension, hvor rådighedsbeløbet ikke overstiger rådighedsbeløb på kontanthjælp
  • Gruppe 2 – egenbetaling, 750 kr. pr. voksen, 250 kr. pr. barn
  • Personer på SU, alderspension, førtidspension, fleksjob, dagpenge og sygedagpenge

Skriv en kommentar