(Last Updated On: 26. marts 2018)

De udstillede tegninger og malerier er alle meget farverige. (Privatfoto)

Tommestrup: Udstillingen af Jan Winther Jensen på Stevns Fyrcenter, har et dobbelttema; Evolution og Bark.

Med evolution, hentydes til Darwins lære om arternes opståen. Om hvordan alle levende væsener, har udviklet sig, og stadig gør det, fra en stamform. Der vises en række små farvetegninger, alle tegnet på A4 papir, med fællestitlen »Evolution«.

– De har fået deres navn efter de spøjse motiver, der er vokset ud fra enden af farveblyanterne, snarere end omvendt, at temaet var givet på forhånd. Alle billederne viser dyr, fugle og padder, sammensat på en anden måde, end vi er vant til, derfor titlen Evolution. Der er bl.a. en fisk med andefødder, og sådan fortsætter det med aldrig før sete sammensætninger, fortæller Jan Winther Jensen.

Fælles for dem alle er også, at de er pålimet en plade, lakeret på samme måde som et maleri, og monteret i svæveramme. På den måde undgås at der er glas foran, som kan medføre generende genskin.

Drager og børn

Bark-malerierne er til gengæld inspireret af figurer, fundet i birketræernes bark.

– Ved at nærstudere barken, findes der utallige figurer, som egner sig godt til en videre fortolkning. Der er eksempler på figurer der spænder så vidt, som en drage og til et barn som viser sin karakterbog til mor eller far, forklarer kunstneren.

Fælles for alle bark-billederne er, at de er lavet med akrylpasta, som er påført lærredet med kniv.

Fernisering er lørdag den 7. april kl. 12. Udstillingen vil være tilgængelig frem til den 13. maj.

 

Skriv en kommentar