(Last Updated On: 12. december 2017)

Sigerslev Forsamlingshus har fået en ansigtsløftning i anledning af 100-jubilæet. Her ses bestyrelsesmedlem Vivian Wren foran det nyrenoverede hus. (Foto: Klaus Slavensky)

Sigerslev: Det er ikke alle forundt at blive 100 år, og slet ikke samtidig med en verdensbegivenhed som den russiske revolution.

I Sigerslev gik det nu også mere fredeligt for sig, da det første spadestik blev taget til det jubilerende forsamlingshus.

100 jubilæumsgæster

I virkeligheden er sognets første forsamlingshus fra 1881. Journalist Karen Secher har skrevet om husets historie, og den kan man se på Sigerslev Forsamlingshus’ hjemmeside.

Men det nuværende hus blev muret op i 1917, og den 1.12. samme år deltog over 300 i indvielsesfestlighederne.

– Vi var knapt så mange da vi fejrede 100-års dagen, fortæller Vivian Wren fra bestyrelsen. Hun viser rundt i huset, hvor de godt 100 jubilæumsgæster forleden nød en god middag, musik, dans og ikke mindst en levende fortælling om de mange dejlige forsamlingshusår.

– Det var en god aften, fortæller Vivian Wren, og hun tilføjer:

– Vi havde den bedste musik på Stevns.

Nyistandsat hus

Det har man altid i Sigerslev Forsamlingshus, forstås, og så afholdes der hver uge præmiewhist, banko og yoga.

Der er også fællesspisning otte gange om året, og det er en fast stab, der sørger for maden.

Det fælles hus er således stadig i vigør, også den gamle hestestald, for når vi taler 100 år baglæns, så var der også liv og glade dage dengang man red til baller.

Vivian Wren viser stolt husets nye handicaptoilet frem, der har medført en ændring af facaden, så huset fremstår ganske herskabeligt, idet en tilsvarende tilbygning er blevet til udendørs rygerum, så man kan stå i læ og pulse. Noget er der sket på de 100 år, men faciliteterne er stadig i top.

sky

 

Skriv en kommentar