(Last Updated On: 8. juni 2018)

Der er altid en historie at fortælle, lyder det fra kunstneren Bjarne Hansen, hvis malende oplevelser man kan se i Mediehuset i juni og juli måned. (Foto: Klaus Slavensky)

Kunst: Herfra min verden kommer, kunne man omskrive H.C. Andersens berømte verslinje til, når man betragter Bjarne Hansens kunstværker.

Både de større akrylmalerier og de mindre akvareller handler om oplevelser fra det nære og fjerne.

Motiveret og farverig

Bjarne Hansens kunst kan ses i Mediehuset juli måned ud på alle hverdage mellem 8:30-16.

Og det er en farverig og motivrig udstilling.

Den tidligere skoledirektør fra Stevns har ellers været “bidt af politik”, og således siddet i både sogneråd i Boestofte Kommune, i kommunalbestyrelsen på Stevns og i Amtsrådet for socialdemokratiet. Nu sætter han tænderne i malerkunsten.

Maler ofte til musik

Malerierne veksler fra naivistisk kunst til impressionisme.

– De bygger altid på en oplevelse. Bagud i tid eller fra rejser i nutiden, fortæller Bjarne Hansen, og peger på et værk, som han kalder “New York, Paris, Rom”, som leder tanken på Leonard Cohens kendte sang ” First we take Manhattan, then we take Berlin”.

– Jeg maler ofte til musik, som inspirerer mig, forklarer Bjarne Hansen, og fortæller at hans interesse for klassisk musik flere gange har bestemt både farver og motiver, som mange andre kan genkende og derfor bliver disse værker hurtigt revet væk.

Særlig collagestil

Hvis der er et særligt Bjarne Hansensk kendetegn, så er det collagestilen, hvor han både blander motiver fra forskellige steder som New York, Paris, Rom i samme maleri, men også klister andre materialer på lærredet.

– Jeg starter normalt med en spartel og farver, som jeg kan lide, og så sker det. Oplevelsen og dermed motivet findes frem. Jeg maler fordi det er sjovt, lyder det fra Bjarne Hansen, som har malet hele sit voksne liv, og som have en god mentor på lærerseminariet i den kendte tv-legeonkel og forfatter Jørgen Clevin.

Hjemme og ude

Akvarellerne er bløde, sommerlige motiver fra Rødvig og Lund, hvorfra Bjarne Hansens verden går.

De større malerier er den verden, som han besøger og tager med sig hjem.

I de sidste fremhæves det væsentlige i stærke farver og markante figurer, huse og så det udefinerbare som alene findes i oplevelsens fantasi.

sky

 

Skriv en kommentar