(Last Updated On: 5. november 2018)

Stevns: Flere måneders forberedelse og uddannelse i Hjemmeværnskompagni Stevns blev i weekenden 26. og 27. oktober kontrolleret og afprøvet, under konditioner, der var så tæt på virkeligheden som muligt.

Fredag aften kl. 17 mødte de første soldater ind på både Hjemmeværnsgården i Store Heddinge og i Køge for at gøre klar til feltøvelsen, som skulle afvikles på Stevns.

– Selve øvelsen begyndte kl. 18, hvor delingsfører og gruppefører kunne give deres befalinger for enhedernes indsættelser. Efter at Hjemmeværnsgården i Store Heddinge var blevet behørigt indhegnet i pigtråd, og der var etableret bevogtning med poster, blev der udsendt patruljer på Stevns for at observere og finde de fjendtlige enheder, der var i området, oplyser KOF Hans A. Hansen, Hjemmeværnskompagni Stevns.

Der blev i løbet af weekenden øvet mange elementer såsom: bevogtning, posttjeneste, patruljetjeneste, observationsposter, befalingsteknik, kommandostationtjeneste og ikke mindst forhold over for fjenden og nedkæmpelse af denne.

– Tak til borgerne på Stevns for informationer omkring fjenden, således at vi lettere kunne følge deres bevægelser, slutter Hans A. Hansen.

Øvelsesforløbet blev inspiceret af chefen for Hjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland, major Steen Egesø, samt chefen for Landsdelsregion Øst, oberst Lennie Fredskov Hansen.

(Privatfoto)

Skriv en kommentar