(Last Updated On: 29. maj 2018)

Der var 36 kunstnere repræsenteret på udstillingen, der blev besøgt af lidt over 400 gæster i pinsedagene. Her præsenterer John Khan Åbne Ateliers nye katalog. (Foto: Johs Chr. Johansen)

Gjorslev: Under Anden Verdenskrig foreslog en britisk minister, at man skar i kunststøtten for at finansiere krigsindsatsen. Winston Churchills svar var: “Hvad er det så, vi kæmper for?”

Kultur beriger hverdagen

Vi ved det jo godt. Kunst, teater, musik og litteratur giver os et andet og nødvendigt blik på hverdagen.

Sådan er det også med de omkring 50 kunstnere, som udgør Åbne Atelierdøre på Stevns og Faxe. De værdsætter den stevnske natur, fortolker den, fastholder den og det værdsætter vi dem for.

Derfor er der altid løbende udstillinger i Mediehuset, og for tiden er det Bente Ansholm, som i 1996 var med til at starte Åbne Atelierdøre.

En god tradition

I pinsen holdt Åbne Atelierdøre forårs fernisering i den gamle hestestald på Gjorslev Gods.

Det har været en fast tradition siden 2011. Godsejer Peter Henrik Tesdorpf og forfatter Jesper Jørgensen åbnede ferniseringen med flot fanfare på parforcehorn.
Dorte Kaas Jørgensen og John Khan fra Åbne Atelierdøre introducerede årets udstilling, og opfordrede til besøg hos de omkring 50 kunstnere, der åbner deres atelierdøre i den sidste weekend i august.

Der kan læses mere om dette på www.aabneatelierdoere.dk

sky

 

Skriv en kommentar