(Last Updated On: 13. juli 2018)

Se billedserie fra turen her (privatfotos):

Store Heddinge/Lapland: Måneders forberedelser for 16 spejdere fra Klintekongen gruppe under Det Danske Spejderkorps kulminerede med en uges ophold i fjeldene ved Abisko, Lapland, Nordsverige; mere end 1.500 kilometer fra Store Heddinge.

– Foruden de klassiske spejderfærdigheder, omhandlede forberedelserne træningsture i Danmark og Sverige, førstehjælp, pakning af rygsæk og tørring af mad. Man kan købe frysetørret mad, men den slags mad er både dyrt og kedeligt i længden, så de fleste varme retter var forberedt hjemmefra, hvor kød og grønsager var blevet tørret og vacuumpakket, fortæller tropleder i Klintekongen gruppe, Bo Gyldenkærne, der var med på turen.

Store naturoplevelser

På denne tid af året er der midnatssol i Lapland. Det betyder, at solen ikke går ned, men står lavest i nord inden den stiger igen. Kun skyer og bjerge kan forhindre solen i at skinne hele tiden. Der er lyst, ingen brug for lygter.
Vejret i fjeldene kan skifte hurtigt, og det var også tilfældet for de stevnske spejdere, som i ugens løb oplevede alt fra bragende sol til regn, tåge og lyse nætter.

De unge spejdere fik også andre stærke naturoplevelser med hjem i rygsækken: Rensdyrflokke, fantastiske udsigter, sneklædte bjerge, krydsning af vandløb med isnende smeltevand i bare ben og sandaler stadig med den tunge rygsæk på ryggen, foruden bestigning af stejle bjergsider stadig med fuld oppakning.

Sneengle og fjeldørred

– Kernen i det hele er som altid for spejderne; planlægning, samarbejde og bagefter en solid evaluering af, hvad der var godt og mindre godt. En af de få klager var, at de ikke så nordlys, men det er næsten umuligt når solen skinner hele tiden, forklarer troplederen.

Efter en uge gik turen hjem til varmere himmelstrøg med rensdyrgevirer spændt uden på rygsækkene som bevis på, at de havde været deroppe, hvor man kan lave sneengle og slås i sne i juli måned og spiser friskfanget fjeldørred fanget i en sø mellem bjergene.
rmh

Skriv en kommentar