(Last Updated On: 12. april 2019)

Preben og Ella Kosiara foran Nordea. Det var i 2014. (Arkivfoto)

Store Heddinge: Flagdage, konfirmationer og andre festlige begivenheder bliver i mange byer markeret med opsætning af dannebrog i gaderne.

Det gælder også Store Heddinge, hvor den lokale afdeling af Danmarks-Samfundet, Stevns-Faxe, sørger for at flagene kommer op.

Foreningen oplever dog flere udfordringer, som besværliggør det store arbejde med at få flagene sat op og taget ned igen. Dels har antallet af hjælpere været støt faldende de seneste år, og det er svært at få nye kræfter ind. Desuden har renoveringen af Algade – trods adskillige henvendelser til kommunen – reduceret antallet af flaghuller i byen.

Foreningens lokalformand, Preben Kosiara, fortalte på årets generalforsamling i Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening om udfordringerne, og han offentliggjorde også de datoer, hvor der vil blive sat flag op i Store Heddinge.

Karl af Rise fra i Karise

Desuden kunne han fortælle, at der i forbindelse med fejringen af 800 årsdagen for flaget, på Valdemarsdag den 15. juni vil være flere aktiviteter i Karise, hvor sagnet fortæller, at en ridder fra Karise, ”Karl af Rise”, blev kendt, da han i Estland greb ”Dannebrog”, som faldt ned fra himlen, den 15. juni 1219 ”Valdemarsdag” i slaget ved Lyndanyisse i Estland.

Der bliver til gengæld ingen særlige begivenheder i Store Heddinge i anledning af 800-dagen.

Har man lyst til at blive en del af det lokale Danmarks-Sumfundet eller blot at blive frivillig hjælper, når flagene skal sættes op og tages ned igen, er man meget velkommen til at kontakte formanden på han e-mail kosiara@privat.dk eller telefon 40575626.
rmh

Flagdage i Store Heddinge

Opsætningsdage i 2019:

  • 5. juni
  • 15. juni
  • 28. juni
  • 9. august
  • 5. september

 

Skriv en kommentar