(Last Updated On: 7. december 2018)

Efterlyser visioner fra de stevnske politikerne

Fodboldklubberne har sparket bolden op til politikerne. Griber de den? (Foto: iris.dk)

Fra grønsværen: Samtlige ni fodboldklubber på Stevns har sendt en opfordring til kommunalbestyrelsens medlemmer, hvor de opfordrer politikerne til at udvikle klare visionære strategier for fodboldens udfoldelsesmuligheder fremadrettet i samarbejde med fodboldklubberne.

Kunstgræsbaner

Et af de markante ønsker er, at der anlægges flere kunstgræsbaner i kommunen.

”Vi må erkende, at vi er bagud i Stevns Kommune med hensyn til antal kunstgræsbaner, og behovet er stort”, står der i klubbernes åbne brev.

Der foreslås også et mål om, at der ved udgangen af 2021 findes tre kunstgræsbaner på Stevns, udover den eksisterende i AIK Strøby. De to nye foreslås anlagt ved Hårlev BK og Store Heddinge BK.

Langsigtet strategi

Klubberne efterlyser en kommunal vision, som vil give plads til udvikling samt understøtte bredden og foreningslivet i videst muligt omfang.

”Dette kræver, at der kommer en række konkrete tiltag, som reelt styrker muligheden for at dyrke fodbold over hele kommunen – gennem hele året”, skriver klubberne og slutter:

”Behovet er stort.”

Ny fritidspolitik

Formanden for Stevns Kommunes Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme-udvalg, Mikkel Lundemann (K), roser klubberne for initiativet til dialog.

– Jeg vil gerne tage imod opfordringen til at se på, hvordan vi kan udvikle både klubber og faciliteter. Det gælder ikke kun for fodbolden men for breddeidrætten generelt, og i virkeligheden kunne det være en kærkommen lejlighed til at lave en ny fritids- og folkeoplysningspolitik, lyder det fra udvalgsformanden.

Dialogmøde i januar

Det konkrete ønske om kunstgræsbaner får delvist opbakning.

– Jeg kan ikke forestille mig andet end, at en kunstgræsbane bliver en del af helhedsplanen for området og arbejdet med den nye Stevnshal. Dog tror jeg, at vi skal væbne os med tålmodighed, da kommunens økonomi de næste år vil blive særligt presset, bl.a. med baggrund i det stigende antal ældre med behov for pleje, som vi har i kommunen, siger Mikkel Lundemann, som ser frem til dialogmøde med fodboldklubberne primo 2019.

Se hele brevet fra fodboldklubberne her.
sky

Skriv en kommentar