(Last Updated On: 24. august 2018)

Boesdal: Stevns Klint og Stevns er i den grad i fokus i disse dage, for lige nu afholdes fire forrygende klintedage i Boesdal Kalkbrud. Det hele startede i går, og fortsætter i dag og weekenden med. Alle dage fra 14-19.30.

Her er rig mulighed for at gå på opdagelse i klinte- og dinosaurhistorier, tale med lokale producenter og meget mere.

Østsjællands Museum står for guidede vandreture langs klinten.

I den gamle kalklade har Rødvig Kro og Badehotel og Traktørstedet Højeruplund en fælles pop up restaurant med ’Smagen af en Verdensarv’; med både en frokost- og en aftenmenu med lokale råvarer samt eftermiddagskaffe og -kage. De spisende gæster – og øvrige besøgende – kan i pop-up restuaranten gå på opdagelse i en flere meter lang udstillingsreol med kunst fra Åbne Atelierdøre. Bordbestilling skal ske online eller på et af spisestederne samme dag kl. 10.

Ved pyramiden er flere verdensarvspartnere til stede: Hos Mjødgården er der flere daglige mjødsmagninger og i samme telt er et Bed & Breakfast værelse i bedste The Normanns-stil – og alt med prisskilt på er for øvrigt til salg.

Horisonten STU – som i ugen op til har haft travlt med at hjælpe til med alle forberedelserne – har i samarbejde med RealDream sørget for en virtual reality tur langs klinten, med indlagte stop undervejs. De har også rykket keramikbutikken ’Over Stregen’ ned i kalkbruddet, og her er et »fællesfad«, som alle kan få lov at male på. Det bliver efterfølgende bortauktioneret, har Mary Viller, der er lærer og praktikvejleder på skolen, oplyst til Stevnsbladet.

Der er også et »fællesmaleri«, som de besøgende i løbet af de fire dage kan male videre på. Denne aktivitet står Kulturloftet bag, og da Stevnsbladet i går eftermiddags var forbi, var der allerede godt gang i penslerne.

I en kæmpe kalkblok kan man gå på fossiljagt, og Horisonten STU har bygget et skønt hvileområde: Et orange arrangement med siddeområder, hængekøjer og bløde puder.

Stevns Bibliotekerne har taget et arsenal med af viden om og kreative opgaver med dinosaurer: Bøger, badges, skeletter, puslespil og endda æg, som ligger i vand og er på forskellige stadier af deres udklækning.

Søren Svensson, der tilbyder gratis vandretur på det skønne Stevns, er også troppet op for at fortælle om de mange gode gåmuligheder, der findes i området.

Endelig er der udviklet en flot, ny Verdensarv Stevns kollektion med t-shirts, sweatshirts og muleposer, som alt sammen kan købes med hjem som et godt minde om en god og lærerig dag ved Stevns Klint.

Så det er bare om at komme afsted til Boesdal Kalkbrud. Klintedagene fortsætter i dag fra kl. 14-19.30, og samme åbningstider gælder både lørdag og søndag.
rmh

 

Skriv en kommentar