(Last Updated On: 7. september 2018)

Den elektroniske badevandstavle fungerer, selv om den røde advarselslampe lyser dag efter dag, lyder det fra kommunens natur- og miljøforvaltning. (Foto: Klaus Slavensky)

Strøby Egede: Kender I historien om ungersvenden, som havde fæste hos en trold, og hver aften han kom hjem efter hårdt arbejde, blev han mødt af et skilt over døren, hvor der stod »Ingen mad før i morgen«.

Rød i dag, grøn i morgen

Sådan har flere badegæster i Strøby Egede følt det i sidste uge, hvor den opsatte elektroniske informationstavle dag efter dag viste en lysende rød lampe med advarsel om at bade, samtidig med at de efterfølgende dage gav grønt lys, for blot dagen efter at have rød advarsel igen.

Vandet skal fortyndes

Men det er skam logisk nok, fortæller leder af kommunens Natur- og miljøforvaltningen, Berith Burkandt:

– I forbindelse med en kraftig regn har bygværkerne i kloaksystemet mulighed for at aflaste ved at lukke spildevand ud i bugten. Når dette sker lyser skiltet rødt, hvilket det gør i tre dage i forbindelse med kraftig regn. Når der er flere regnhændelser efter hinanden vil skiltet lyse rødt i yderligere tre dage for at sikre en fortynding. Denne varsling sker for at badegæster ved stranden ikke risikerer at bade i vand med et højt indhold af sundhedsskadelige bakterier, siger hun.

»Rød hold op«

Efter flere dage med badeforbud, så glade badegæster en håndværkerbil holde ved stranden, og to mand hev i ledninger og skruede på knapper.

Havde skiltet været i uorden? Falsk alarm?

Næ, lyder det fra Berith Burkandt:

– Årsagen til at der har været reparationsfolk ved skiltene er den almindelige serviceaftale vi har med firmaet, som står for vedligehold af skiltene.

Så stadig ikke noget med »10, 20, 30… og dyk«, snarere »Rød hold OP«. Med mindre alle lamper lyser grønt.

sky

 

Skriv en kommentar