(Last Updated On: 14. juni 2018)

Søndag den 24. juni er der premiere på årets sommerforestilling fra Stevns Friluftscene: Klokkeren fra Notre Dame – med musik, sange og manuskript af Sebastian. Det er nummer 30 i rækken af sommerforestillinger fra amatørteatret

Se alle billederne fra øveaftenen (Fotos: Rikke Michael Hansen):

Boestofte: Premieren på årets sommerforestilling i Stevns Friluftsscene nærmer sig med hastige skridt. Endda en jubilæumsforestilling, for det er 30. gang, at Friluftscenen sætter en sommerforestilling op.

Med kun få dage igen til premieredag mødes instruktør, skuespillere, lydfolk, sufflør, syersker og alle de andre, der er nødvendige for at få en udendørs forestilling i Amfiscenen ved Gymnastikefterskolen til at gå op i en højere enhed, nu tre til fire gange om ugen i Boestofte.

Øve, øve, øve

Instruktøren er igen i år Jens Damsager Hansen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Det er øveaften, og der er livlig aktivitet både foran, bagved og på scenen. Kostumer bliver prøvet, make-up bliver lagt, replikker og scener bliver øvet, rekvisitter bliver flyttet, musik og lyd bliver testet, spørgsmål som: »Hvornår er det nu, jeg skal på scenen? Kommer jeg ind fra højre eller venstre?« bliver stillet, suffløren hjælper skuespillerne med stikord til at komme videre, når de går i stå midt i en replik og undervejs må instruktøren kalde til samling og komme med anvisninger.

Sådan skal det være, 13 dage før premieren på årets sommerforestilling, som i år er »Klokkeren fra Notre Dame«. Og de skal nok nå at blive klar med en forrygende jubilæumsforestilling.

Tiggere, nonner og noble

Nogle kan måske huske, at Stevns Friluftsscene tidligere har opført stykket med den vanskabte og godmodige klokker Quasimodo fra franske Victor Hugos roman »Klokkeren fra Notre Dame«. Det var i 2005, i en udgave, hvor romanen var bearbejdet af Michael Hansen og musikken skrevet af Pia Christensen.

Årets forestilling er en helt anden, med musik, sange og manuskript af Sebastian.

Rollelisten omfatter naturligvis den pukkelryggede klokker Quasimodo og sigøjnerpigen Esmeralda. Der er også ærkediakonen Florian, digteren Gringoire, tiggerkongen over pjaltefolket Clopin og hans to koner, Phøbus og hans forlovede Fleur, Fleurs veninder, en bordelmutter, ludere, nonner, soldater, fulde folk med mere.

I alt 27 skuespillere deltager i årets forestilling.

Den yngste er Oliver på syv år, det er vist tredje gang, han er med. Andre er helt nye på scenen, og andre igen har mange års erfaring, heriblandt Ebert Pedersen, som har været med i næsten alle årene. Kun to forestillinger har han misset, det var Charles Tante i 2008 og Nattergalen i 2015.

Instruktøren i år er Jens Damsager Hansen, som også instruerede sidste års forestilling »Sommer i Tyrol«.

Seks forestillinger

Om mindre en to uger er premiereforestillingen, det er søndag den 24. juni kl. 14 på Amfiscenen på Boestoftevej 54A.

Der er fem andre muligheder for at opleve det udendørs teaterstykke, se boksen.

Se mere om forestillingen og hvordan man køber billetter på stevnsfriluftsscene.dk.
rmh

Spilledatoer og -tidspunkter:

 

  • Søndag d. 24. juni kl. 14
  • Mandag d. 25. juni kl. 19
  • Onsdag d. 27. juni kl. 19
  • Lørdag d. 30. juni kl. 14
  • Lørdag d. 30. juni kl. 19
  • Søndag d. 1. juli kl. 14

 

Skriv en kommentar