(Last Updated On: 11. januar 2018)

Torsdag eftermiddag var otte gåglade afsted på en rask gåtur til Sigerslev og omegn. Det er Mette Juhl med den røde hue og den røde frakke. (Foto: Nikolaj Andersen)

Stevns: Den lokale ildsjæl, Mette Juhl fra Rødvig, sætter nu »Gå Dig Glad« i gang på Stevns.

Måske har du allerede hørt om de ugentlige gåture, som Frivilligcenter Sydfyn i Svendborg siden foråret 2015 har arrangeret. Gåture for gåglade borgere, som gerne vil skabe sig nye, sunde vaner, men måske ikke finder de traditionelle motionstilbud så attraktive.

Projektleder i Frivilligcenter Sydfyn, Lis Thejls, oplyser, at deltagerne i Svendborg går på forskellige hold alt efter ønsker til såvel distance som tempo. Det kan være rollator-ture på 300 til 400 meter eller en totimers gåtur på ti kilometer.

Indslag på TVØst

– TrygFonden har doneret penge til Frivilligcenter Sydfyn, så projektet og idéerne kan udbredes til hele landet, og efter TV2´s indslag den 2. januar har der været stor interesse, fortæller Lis Thejls.

Blandt andet i Rødvig, hvor Mette Juhl har grebet den gode idé efter, at indslaget blev vist på TVØst. Der var ikke langt fra tanke til handling, for nu har Mette Juhl startet op for gåture på Stevns.

– Jeg har trænet alt muligt forskelligt siden 1980, men nu er jeg nået en alder med diverse skader og skavanker, som lidt har sat en stopper for aktiviteten. Men jeg sitrer stadig efter at røre mig, så da jeg så indslaget, tænkte jeg straks, at det måtte jeg gøre noget ved, forklarer Mette Juhl.

Gratis og uden tilmelding

Man behøver ikke at melde sig til Gå Dig Glad-turene, men skal blot dukke op på dagen – og så er det gratis at gå med.

– Vi starter altid på samme tid og sted, uge efter uge, ved biblioteket i Store Heddinge på Kirketorvet 2, oplyser Mette Juhl.

– Der er ture tre gange om ugen, og alle tre ture er for dig, som har lyst til frisk luft og er til rask gang. Torsdagsturen er med stilleperioder indlagt, så der er mulighed for at få tømt hovedet. Tag gerne din ven eller nabo med, siger Mette Juhl, som også oplyser, at hunde ikke må komme med, og at børn, som deltager på gåturene, skal være selvhjulpne.

Se dage og tidspunkter i boksen her ved siden af.

Mette Juhl har desuden oprettet en facebookgruppe med navnet “Gå dig glad på Stevns”.

Flot tilslutning

De første ture er allerede gået, og første gang var søndag den 7. januar, hvor deltagelsen var over al forventning.

– Der var 12, som mødte op, heraf to mænd, og aldersmæssigt var der både unge og ældre. Jeg havde svært ved at få armene ned, da jeg kom hjem fra gåturen, fortæller initiativtageren.

Mette Juhl kan ikke lede alle ture selv, hvorfor hun meget gerne høre fra interesserede turledere. Man er også velkommen til at kontakte Stevns Frivillighedscenter i Hårlev.

Stevns Web TV var med på en torsdagstur med afgang fra biblioteket i Store Heddinge til Sigerslev. Se med, måske er det også noget for dig.
rmh

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=tS6It9HwkTo[/embedyt]

Skriv en kommentar