(Last Updated On: 26. april 2017)

Både DR og Museum Sydøstdanmark graver i fortiden. Søndag den 30. april kl. 11-12, er der historisk sightseeing ved Gjorslev Gods. (Pressefoto)

Gjorslev: 2017 er udråbt som Historiens År og Museum Sydøstdanmark arrangerer flere “rejser” gennem Danmarkshistorien set gennem lokale briller. Gjorslev Gods er next.

Besøg fortiden 30. april

DR har sætter alle (vikinge)sejl til, hver søndag aften, når skuespilleren Lars Mikkelsen guider os rundt i Danmarkshistorien.

Nu kan man samle inspiration foran skærmen, og bagefter selv besøge fortiden. Søndag den 30. april kl. 11-12 er der omvisning ved Gjorslev Gods.

“Gjorslev Gods – magt og rigdom på Stevns i senmiddelalderen”, kaldes den gratis tur, som afholdes i anledning af Fortidsmindedagen. Det er afdelingsleder på Danmarks Borgcenter Thomas Tram Pedersen og historiker Jesper Jørgensen, der tager imod og fortæller om den imponerende borg..

Senmiddelalder på Stevns

Det enorme firkantede tårn på middelalderborgen Gjorslev kan ses på kilometers afstand i det flade landskab på Stevns. Det vidner om penge og magt i generationer.

Gjorslev er i dag en meget fint bevaret middelalderborg med en lang og enestående historie. Den startede i slutningen af 1300-tallet, hvor biskoppen i Roskilde Peter Jensen Lodehat, fik bygget en borg med det mægtige tårn.

Historiske syvmilestøvler

Siden har Gjorslev været beboet næsten uafbrudt, og det er det stadig. I dag bor godsejer Henrik Peter Tesdorpf som 3. generation i Tesdorpf-familien i middelalderborgen.

Men alt det kan man høre mere om, hvis man tager de historiske syvmilestøvler og møder op ved Gjorslevvej 20, Holtug på søndag.
sky

 

Skriv en kommentar