(Last Updated On: 18. august 2018)

Danmark har oplevet den bedste sommer i mange år, hvis man ser det med turistbriller.

Det har Stevns også.

Derfor er det nedslående at læse, at en af vores største turistattraktioner, nemlig Stevns Fyrcenter, er blevet ladt i stikken denne sommer. Det har betydet, at mange tusinde turister er rejst hjem uden den unikke oplevelse, de kunne have fået.

Efter en årrække, hvor der er blevet lagt mange kræfter i at skabe et godt grundlag og udvikling af fyrcenteret med bl.a. kunstudstillinger, åben fyrdag og musikarrangementer, er det trist at se den tilbagegang og stilstand, der ser ud til at have været tilfældet.

I Nyt Stevns vil vi igen pege på, at pengene bliver brugt forkert. Aldrig har Stevns Kommune brugt så mange penge på turisme. Problemet er bare, at de ikke kommer ud at arbejde der, hvor turisterne er. Hovedparten bruges til administrativt arbejde.

Vi er på vej ind i en forkert struktur på turismeområdet med en række forskellige fora, der ser ud til at lukke sig om sig selv, i stedet for at samarbejde.

Det er på høje tid, at vi tager nogle politiske beslutninger, hvor der lægges en klar turismestrategi og hvor pengene kommer ud i praksis og går til at højne de autentiske signaturoplevelser, der hvor de er, for dem har vi mange af.

For eksempel mener vi, at shuttlebussen bør genindføres, der bør være fast bemanding på fyrcenteret, ligesom på vores andre attraktioner. Nogle har foreslået, at der tages entre for at komme op i fyret. Overskuddet kan gå til at finansiere bemanding. Det er en rigtig god ide. Man kunne også flytte administrationen “ud i marken”. Og hvad bliver der af vores store nye besøgscenter for verdensarven? Det er, som om alt går i stå.

Faktum er, at turisme er og bliver en særdeles vigtig indtægtskilde for Stevns Kommune. Vi må ikke læne os tilbage, men konstant have fingeren på pulsen og sikre høj kvalitet, service, udvikling og nytænkning af vores lokalområde og attraktioner.

Jørgen Larsen
Mogens Haugaard
Kommunalbestyrelsesmedlemmer
Nyt Stevns

 

Skriv en kommentar