(Last Updated On: 6. juni 2019)

Boestofte: På Gymnastikefterskolen Stevns blev grundloven fejret med gymnastikopvisninger, grundlovstaler, musikalske indslag, teater og fælles grill på græsset.
Demokratisk dannelse

Grundlovstalerne bød i år på en tale ved to nuværende elever Andrea og Martha, og en tale ved sognepræst Janni Persson fra Lyderslev Kirke.

Mange højaktuelle emner i relation til grundloven blev berørt i talerne. Blandt andet folketingsvalget blev til stor opbakning fra publikum udfordret af de to nuværende elever, der både tog standpunkt og opfordrede til selvrefleksion:

”Selvom man har ret til at ytre, betyder det dog ikke at man har pligt til at ytre”.

Med tanke på grundloven fortsatte de to piger ind på emner som er yderst relevante for den demokratiske dannelse, de oplever som efterskoleelever og som de tager med fra et år på Gymnastikefterskolen Stevns:

„Personlig udvikling, nye værdier, opdaterede prioriteter og større forståelse for andre,” lød det.

Nyt arrangement i vente

Grundlovsfesten fortsatte med musikalske indslag fra skolens musikhold efterfulgt af en smagsprøve på sommerens forestilling fra Stevns Friluftscene og hyggelig grill og picnic på græsset bag skolen, som er i fuld gang med at forberede sin 125 års jubilæumsreception, som finder sted lørdag den 22. juni.

(Fotos: Gymnastikefterskolen Stevns)

Skriv en kommentar