(Last Updated On: 11. marts 2019)

Per B. Jensens mellemnavn kunne stå for balløve eller boss, for han er både charmerende og god til at lede, så det er helt naturligt at fotografere ham foran noget der er lysegrønt og gror.
(Foto: Klaus Slavensky)

Ildsjæl: Det er værd at lægge mærke til Per B. Jensen, for han er det forbilledlige eksempel på én som gør det rigtige til rette tid på rette sted.

Men nu forlader han formandsposten hos succes-initiativet Mænds Mødesteder.

Mænds Mødesteder

Mænds Mødesteder på Stevns blev officielt stiftet i april 2015, men for Per B. Jensen startede det et år før.

– Jeg deltog i en konference, som var arrangeret af chefpsykolog på Rigshospitalet Svend Aage Madsen, som også er formand for Forum for Mænds Sundhed, fortæller Per B. Jensen.

– Jeg var på det tidspunkt frivillig på værestedet Café Stevnen i Store Heddinge. I november 2014 blev vi kontaktet af Stevns Kommunes sundhedskonsulenter om konceptet Mænds Mødesteder kunne passe ind i Cafe Stevnens regi, og det kunne det selvfølgelig, lyder forklaringen på oprettelsen af den forening, som i dag tæller næsten 100 medlemmer.

Fik et hus for 1 krone

I dag har Mænds Mødesteder deres eget hus på Blommevej i Strøby, og den korte historie bag lyder sådan:

Per B. Jensen og andre gode folk får øje på den tidligere husflidsskole, som stod tom i 2015, og efter sindrige forhandlinger med Stevns Kommune, lykkes det Per B. Jensen og Mænds Mødesteder at købe ejendommen for 1 kr.

Siden har huset været genstand for alverdens renoveringer og er i dag rammen om alskens aktiviteter som bl.a. dart, edb, foredrag, kortspil, madhold, motion og sundhed – kort sagt: hygge.

Frivilligheds-dna

Per B. Jensen lagde ud med mandegruppen “Gasterne”, men hvad får én til at bruge 40-50 timer om ugen på frivilligt arbejde?

– Jeg tror, at det startede med min ældste dreng, som gik til spejder. Der blev jeg formand i 12 år. Den berigelse det var at have unge mennesker i mit hjem, ramte mig, og den følelse har jeg beholdt, forklarer Per B. Jensen.

Den afgående formand for Mænds Mødesteder har en fortid som projektleder i bl.a. IBM, så det med pionerånden ligger som et dna-spor i Per B. Jensen.

– Da jeg flyttede til Stevns i 1995 blev jeg engageret i en bådeklub i Rødvig, i borgerforeningen, fordi jeg altid har synes, at det var sjovt at starte på noget nyt, siger han.

»Du skal være interessant«

Det har han gjort med manér. På massevis af steder i Danmark har han fortalt om Mænds Mødesteder. Hvor? Det er nemmest at sige, at Fåborg og Esbjerg har fået Mænds Mødesteder uden Per B. Jensens hjælp.

Hvad er det så Mænds Mødesteder kan? Hvorfor har initiativet høstet så megen anerkendelse og bl.a. fået Region Sjællands Sundhedspris i 2016?

– Succesen har været at have et fast sted, som kan give mænd et nyt netværk. Det betyder, at de lever længere og mange ægteskaber er blevet reddet, griner Per B. Jensen og ser straks alvorlig ud:

– Du skal være interessant for at kunne bidrage til parforholdet. Du skal opleve noget, og have noget at fortælle når du kommer hjem. Det er berigelsen af både dit og familiens liv, fastslår han.

Nye opgaver forude

Det er jo et godt argument. Sundhed, trivsel, samvær, fællesskab. Men hvorfor så stoppe som formand?

– Kurser er sat, skibet sejler, lyder begrundelsen, men med tilføjelsen:

– Jeg vil gerne stå i kulissen, bidrage til at fornyelsen får det rigtige fodslaw, og så trænger jeg til en puster, siger Per B. Jensen, der mindst af alt ser ud til at have behov for aktivitetspause.

Det er også en sandhed med modifikationer, idet han er med i Café Stevnens Venneforening og også med i forsøget på at oprette et Udsatteråd på Stevns.

– Jeg er ved at skrive Mænds Mødsteders historie, og så skal jeg spille lidt mere petanque sammen med de andre i Mænds Mødesteder.

Promoverer Stevns

Per B. Jensen fortsætter som ambassadør for Forum for Mænds Sundhed, og er blevet et kendt ansigt på Stevns; så vellidt at han er en, som man sender en hilsen, når man møder ham på gaden.

– Det er dejligt at bo på Stevns, lyder takken den modsatte vej.

Så Per B. Jensens promovering af Stevns er sikkert ikke stoppet med den stående applaus han fik, da han trådte tilbage som igangsætter og formand for Mænds Mødesteder.

sky

 

Skriv en kommentar