(Last Updated On: 1. april 2019)

Heinrich Holm har haft nogle travle uger med at sætte i stand og gøre klar til åbning. Den nye ovn har ladet vente på sig, men er nu leveret – så nu skal der bages. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Snart vil man igen kunne købe nybagte brød og kager hos bageren på Nytorv hos det nye Heinrich’s Bageri.

Det er den 48-årige Heinrich Holm, der har fået mod på at genåbne bageriet, som har stået tomt siden midt november sidste. Forinden nåede Jacobsens Bageri at eksistere i otte måneder.

Heinrich, der er født og opvokset i Ålborg, er uddannet bager i 1992, og har siden arbejdet i bagerier rundt omkring i Danmark, i Sverige og på et krydstogtskib. Efter fire år som bagerichef i Sverige, hvor Heinrich har bosat sig i Trelleborg, har han det seneste år arbejdet i København.

Men nu kaster han sig ud i drømmen om at få fod under eget bord:

– Hvis jeg skal være selvstændig, så skal det være nu, siger byens kommende bagermester, som via facebook fik øjnene op for bageriet på Nytorv.

– Jeg havde min gamle mester med mig herned, og han mente nok, at det burde kunne lade sig gøre at have en bager i en by som Store Heddinge.

Som bekendt lukkede bageriet i efteråret efter flere besøg af rotter. Heinrich oplyser, at der nu er blevet sat spærring på kloaksystemet, og at rottebekæmperne har været forbi og konstateret at der ingen rotter er.

Inspiration udefra

Bageriet, der har første åbningsdag den 9. april, bliver med traditionelt sjællandsk bagersortiment, tilført lidt kolorit fra det svenske og nordjyske.

– Det bliver et ganske almindelig brødudvalg, nogle enkelte langtidshævede brød, brød med kerner, rugbrød, wienerbrød, konditorkager og flødeskumskager, remser bageren op.

Det nordjyske islæt bliver godt med snask i kagerne.

– Og så er de vilde med kager af bløddej, som for eksempel kanelstænger, så det vil her også være. I Sverige er de rigtig glade for at bruge safran, og det giver en rigtig god smag, så det kan jeg godt finde på at bruge i wienerbrødet, forklarer Heinrich.

Der vil desuden være færdigsmurte sandwich, et caféhjørne med 10-12 pladser, varme drikke – almindelig kaffe, te og chokolade – samt diverse kolde drikker. Og så vender udstillingshylderne tilbage til vinduet ud mod Nytorv, så man kan fristes af lækkerierne ude fra.

Gratis morgenkaffe

Heinrich vil i første omgang være alene i bageriet, og så er der en fuldtidsansat og en fleksjobber i butikken, suppleret med unge piger over 18 år.

Der er åbent tirsdag til søndag, mens mandag er fast lukkedag. Tirsdag til fredag er åbningstiderne fra kl. 5 til 17:

– Så alle håndværkerne ikke skal køre afsted uden at få morgenmad, forklarer Heinrich.

De kan fra kl. fem købe smurte rundstykker med mere, og de første par morgentimer i hverdagene vil der være gratis kaffe til kunderne.

På lørdage, søndage og helligdage vil bageriet være åbent fra kl. 6.30 til 16.

Gamle billeder søges

I den ende, hvor caféen skal indrettes, er en stor, bar bagvæg, som godt kun bruge lidt udsmykning.

– Hvis nogle har gamle billeder fra byen, og meget gerne her fra butikken, så må de meget gerne kontakte mig, siger Heinrich.
rmh

Skriv en kommentar