(Last Updated On: 1. juni 2018)

Takket være tandlægerne Finn og Marianne Bay, har alle nu adgang til en hjertestarter på Nytorv, her vist frem af Finn Bay. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: På initiativ af tandlægerne Finn og Marianne Bay er der nu opsat en hjertestarter på Nytorv, som alle har adgang til døgnet rundt, en såkaldt 24/7-hjertestarter.

– Vi deltager jo jævnligt på førstehjælpskurser, og vi har flere gange talt om at få en hjertestarter i tandlægeklinikken, siger tandlæge Finn Bay, og fortsætter:

– Der har manglet en hjertestarter i centrum af Store Heddinge, så da vi købte den, besluttede vi, at hjertestarteren jo lige så godt kunne hænges op udendørs. Så kan den også tages i anvendelse, selvom klinikken er lukket, forklarer han.

Nu hænger hjertestarteren på facaden ud mod torvet ved siden af opgangsdøren til klinikken på Nytorv 3.

Ifølge hjertestater.dk er der 69 hjertestartere i Stevns kommune, hvoraf 52 er tilgængelige døgnet rundt. Tallene kan nu opskrives til hhv. 70 og 53.

I Store Heddinge by er der hjertestartere 10 andre steder, heraf fem med 24/7-status. De fem sidstnævnte hænger ved genbrugspladsen, ved Røde Kors-butikken i Algade, ved Stevnshallen, ved Danhostel og ved Store Heddinge skole.
rmh

 

Skriv en kommentar