(Last Updated On: 1. juni 2018)

På lørdag åbner en ny butik »Over stregen«, hvor man kan male på keramik, få solgt sit kvalitetsgenbrugstøj, høre live musik og se på kunst

Forsidebillede: Fra venstre er det Nick, Mary, Mie, Dinara og Jesper foran butikken i Østergade. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: I 35 år var der frisørsalon i Østergade 2, men det seneste års tid har lokalerne stået tomme størstedelen af tiden.

For nylig gik elever og lærere fra Horisonten STU så i gang med at istandsætte og indrette lokalerne, og på lørdag den 9. juni mellem kl. 11 og 14 er der åbningsreception i butikken »Over stregen«.

Mal på keramik

Det bliver en lidt anderledes butik end de fleste andre i byen. I »Over stregen« skal kunderne nemlig selv være med til at udsmykke de varer, som de gerne vil købe med hjem.

Her kan man få lov at male sin egen kop, skål, fad eller figur af stentøjsporcelæn; med idéer til og kyndig vejledning i valg af de helt rigtige farver, pensler mm. fra de elever og lærere, som passer butikken den pågældende dag – og med gratis kaffe og nogle gange et stykke hjemmebagt kage til.

– Der vil altid være en lærer på i butikken for at støtte de unge i at drive butik, tage imod en kunde og give råd og vejledning, forklarer Mary Viller, der er lærer og praktikvejleder på skolen.

Horisonten sørger også for at få brændt de færdigdekorerede kreationer, som kan hentes i butikken otte til ti dage senere. Det hele til gode stevnske priser.

Det er en oplagt aktivitet for kreative sjæle, for eksempel mormor med sit barnebarn, et par veninder, der samtidig kan få vendt verdenssituationen i løbet af et par timer, en aktivitet til polterabend, et hold fra SFO’en eller børnehaven mm.

Kunst, musik og genbrug

Ambitionen er også at udstille kunst på væggene og at bruge butikken til musikarrangementer.

I baglokalet skal indrettes genbrugsbutik med tøj, sko, tasker og andet tilbehør i den lidt dyrere ende.

– Hvis du nu har købt et par dyre mærkevarejeans, eller har en jakke eller et par støvler i god kvalitet og stand, som du gerne vil sælge, så kan du komme ned i butikken og få sat det til salg. Så sælger vi det for dig, og vi skal kun have et mindre beløb for salget, siger Mary Viller.

Praktisk hjælp

– Butikken er kun én af flere projekter under konceptet »Over stregen«, hvor vi ønsker at hjælpe mennesker med særlige behov op over stregen ved socialøkonomisk virksomhed og beskyttet beskæftigelse, forklarer forstander for Horisonten, Paw Koch.

Han oplyser, at det f.eks. vil være muligt at købe sig til praktisk hjælp til hverdagens gøremål, for eksempel til indkøb, hundeluftning, havearbejde og bilvask.

Man kan læse meget mere om projekter og muligheder på overstregen.nu.
rmh

 

Skriv en kommentar