(Last Updated On: 27. juli 2018)

Er det dig? Så deltag i konkurrencen med din hjemmelavede saft med Stevnskirsebær

(Foto: Iris)

Rødvig: Lokale fødevareproducenter indtager lørdag den 4. august lystbådehavnen i Rødvig med boder fulde af lækre, lokale råvarer og delikatesser.

Og i år får Stevnskirsebærret sin helt egen stand, intet mindre.

På standen kan du bl.a. møde Preben Troels-Smith, som ved mere om stevnskirsebær, end man kan læse sig til. Han kan fortælle mange af de gamle historier om både “Birgitte” og “Viki” – og om den verdensberømte likør Cherry Heering. Preben Troels-Smith har været med lige siden de gode, gamle 1970’ere og 80’ere, hvor man også begyndte at fremstille koncentreret sirup af de kasserede bær. Og så elsker han bare alt ved Stevnsbærret.

Nyd også en smagsprøve af kirsebærsaften fra den professionelle produktion på Ellegården ved Valløby, hvor den velsmagende kirsebærdrik Gikisa produceres.

Dommerpanel og kåring

Gennem tiden har mange stevnsboer anvendt det lille, sure bær til både syltetøj, marmelader, kager, saucer, vin og ikke mindst saft.

Måske ligger du inde med en god opskrift på stevnskirsebærsaft? Så deltag i konkurrencen om den bedste kirsebærsaft brygget på Stevnskirsebærret. Se hvordan du deltager i boksen her ved siden af.

Et yderst kompetent dommerpanel, bestående af bl.a. borgmester Anette Mortensen (V), vil bedømme saften på farve, smag og aroma.

Den bedste stevnskirsebærsaft bliver kåret kl. 15.30 – og vinderen går ikke kun hjem med æren, men også med et fint diplom.

Vel mødt til gode kirsebærsnakke og velsmagende kirsebærsaft på lystbådehavnen i Rødvig.
rmh

Sådan deltager du i konkurrencen:

 

  • Tilmeld dig senest den 2. august til Isabell Valentin Pedersen via e-mail: isabell@stevnserhvervsraad.dk
  • Saften skal indeholde stevnskirsebær og må ikke indeholde andre frugter eller bær
  • Du skal aflevere din hjemmelavede saft i kirsebærstanden på Rødvig Lystbådehavn fra kl. 11 den 4. august
  • Der skal være minimum 30 cl. saft, så dommerne har mulighed for at smage og bedømme den korrekt

 

Skriv en kommentar