(Last Updated On: 16. juni 2016)

En delegation fra Hviderusland var tirsdag på inspirationstur i Holtug for at samle viden og erfaringer om grøn omstilling

18msb pInspirationstur til presseSTEVNS: Stevns Kommune deler gerne ud af sin viden om grøn omstilling og tog tirsdag imod en delegation fra byen Braslav i Hviderusland.

Delegationen bestod af borgmester Vladimir Dranevsky, fem embedsmænd fra Braslav og tre fra Center of Environmental Solution. Besøget på Stevns var led i en tre dage lang inspirationstur med fokus på energiforbrug og grøn omstilling.

Besøget bød på en tur rundt i Holtug Energilandsby, hvor gæsterne blev introduceret for de forskellige energianlæg og andre energitiltag.

Turen endte i forsamlingshuset, hvor gæsterne fik en præsentation af Holtug Energilandsby og udkastet til Den Strategiske Energiplan, som ligger til godkendelse i kommunalbestyrelsen den 29. juni.

Samarbejde kan være vejen til flere EU-midler

Formand for Plan- og Teknikudvalget Anette Mortensen (V) deltog ved besøget, og hun ser muligheder for et samarbejde med lande som Hviderusland.

– Vi har snakket om, at det eventuelt kan blive nemmere at skaffe EU-midler, hvis vi arbejder sammen landende imellem. Det er noget, vi skal undersøge, men jeg synes, at det lyder rigtig spændende, fortæller Anette Mortensen, der under arrangementet fik lejlighed til at snakke med delegationen fra Hviderusland.

 

Skriv en kommentar