(Last Updated On: 8. juni 2018)

Åbent brev fra en nybagt kommunalpolitiker til de politikere, som valgte at bryde en budgetaftale.

Hvordan kommer vi videre herfra?

Jeg begyndte den 1. juni som nybagt medlem af kommunalbestyrelsen på Stevns. Det er en opgave, jeg går til med stor ydmyghed og sommerfugle i maven. Jeg skal repræsentere en stor gruppe mennesker på Stevns, som har stemt på mig eller mit parti. Vil det lykkes? Kan jeg gøre mig værdig til den tillid, der er blevet vist?

Mit første møde med de øvrige medlemmer af kommunalbestyrelsen var meget positivt. Der blev udtrykt en grundlæggende enighed om, at vi taler ordentligt til hinanden, er ærlige og troværdige og respekterer, når vi har politiske uenigheder.

Derfor var torsdagens kommunalbestyrelsesmøde også en chokerende oplevelse for mig.

En række kommunalbestyrelsesmedlemmer, som mit parti lavede budgetaftale med sidste efterår, valgte at bryde aftalen og fjerne et af de vigtigste aftryk, Enhedslisten fik sat på denne aftale.

Jeg ved ikke, om de ni medlemmer, som stemte imod indførelsen af en uafhængig borgerrådgiver, har gennemtænkt konsekvensen af deres stemmeafgivning.

Jeg ser det på følgende måde:

For alle, som tror på parlamentarismen og det kommunale selvstyre, så er en budgetaftale et helligt dokument. Det er årets absolut vigtigste aftale, fordi det handler om – hvordan skatteborgernes penge skal forvaltes i det næste år? Der bliver brugt måneder på at diskutere og forhandle, men når det sidste punktum er sat, og aftalen skrevet under, så er den hellig.

Hvad sker der, hvis vi som kommunalpolitikere ikke anerkender dette, og bryder en indgået aftale? Så forsvinder muligheden for at lave aftaler. Tilliden forsvinder. Tilbage bliver kun den rå magtpolitik. Er det hvad vi ønsker?

Derfor er mit åbne spørgsmål til dig, kommunalbestyrelsesmedlem som brød budgetforliget.

Hvad vil du gøre for, at vi fremover igen kan få tillid til, at det er muligt at indgå holdbare aftaler med hinanden i Stevns kommunalbestyrelse?

Hilsen fra

Sejer Folke
Nybagt medlem af kommunalbestyrelsen for Enhedslisten

 

Skriv en kommentar