(Last Updated On: 10. maj 2019)

Unge studerende fra syv lande har deltaget i en workcamp på Stevns, og har fået hjælp af geder til at holde klinten fri for uønsket bevoksning. (Foto: Naja Habermann, Verdensarv Stevns)

Stevns Klint: Siden 2016 har Stevns Kommune og Verdensarv Stevns samarbejdet om at arrangere og gennemføre en workcamp for unge fra hele verden, og i år var ingen undtagelse. Den 1. maj ankom en flok studerende fra syv forskellige lande til Stevns Fyrcenter, hvor de blev indkvarteret i mandskabsbygningen.

De unge har siden brugt en del af deres tid på at skære bevoksningen ned langs klintekanten for at gøre udsynet bedre for klintens besøgende, og samlet affald op langs kysten. Ved Bøgeskov Havn har de fjernet den invasive planteart ’rynket rose’.

Stevns Kommune har i de unges fritid arrangeret en række guidede udflugter til Stevnsfortet og Holtug Kridtbrud, og informeret dem om ture, de selv har kunnet tage på. Under opholdet har de unge desuden lært om Stevns Klint som verdensarv, og fået indsigt i, hvorfor deres opgave er vigtig, nemlig at holde adgangen til området fri for bevoksning og affald. Opholdet sluttede den 11. maj.

Skriv en kommentar