Koncertanmeldelse af Tommy Ebbesen

Mangfoldigheden for adspredelse har mange sider. Nogle foretrækker “at trække stikket ud” og tage en hjemmeaften foran fjernsynet med benene oppe, andre søger hyggeligt samvær blandt familie og venner, hvor man lige kan blive opdateret på de sidste små og store verdensnyheder, mens andre igen gerne vil nyde samværet i det offentlige rum, hvor man foruden hyggen også kan få en oplevelse, der inddrager musikken og dansen i fællesskabets glæde.

Et sådant arrangement havde Spilledåsen lørdag den 10. marts 2018 iværksat. Til at forestå den musikalske oplevelse denne aften for 120 mennesker havde musikforeningen engageret New Orleans Delight, mens Harmonien havde fremtryllet en velduftende buffet i påskens tegn – selvfølgelig med lammekød.

Det blev en festlig aften med stor aktivitet på dansegulvet til de livlige og rytmiske toner fra det veloplagte jazzorkester, New Orleans Delight. Vi fik hørt rendyrket New Orleans jazz, som er en mangfoldig palet af medrivende hymner og spirituals – musik der sætter hele kroppen i bevægelse. Det var svært at sidde stille, når musikken kørte, og derfor var dansegulvet da også til stadighed befolket af et danselystent publikum, som med stor fornøjelse udfoldede sig på det bonede gulv. Og hvis der ikke blev danset, blev der nynnet og sunget med på mange af de sange, som er så velkendte.

Dejligt at så mange bakkede op om Spilledåsens jazzarrangement på Harmonien, og alle festglade mennesker skal da heller ikke snydes for endnu en jazzoplevelse til efteråret, når et af Danmarks bedste jazzorkestre atter kigger forbi.

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.