(Last Updated On: 9. februar 2018)

Gæsteforelæsere, særudstillinger og en række gode tilbud på alt fra kaffe til adgangsbilletten. Sådan byder Sydsjælland, Møn og Lolland og Falsters kulturinstitutioner fremover deres gæster velkomne gennem kulturtilbuddet CulturePoint.

Stevns: Undskyld den atypiske indledning til dette nye, og fine, tiltag fra en række kulturinstitutioner på Sydsjælland. Kulturinstitutionerne.

Men er det ikke lidt trættende, at regionens museer lægger sig i slipstrømmen af butikkernes “Sale” (udsalg) og andre engelske låneord?

Omvendt er fakta, ifølge Dansk Sprognævn, at der siden 1955 er kommet flere tusinde nye ord i dansk, og at ca. 80 pct. af disse skyldes påvirkninger fra engelsk.

Det forekommer dog som ren “domænetab” at erstatte danske begreber med popsmart engelsk.

Apps booster awareness

Østsjællands Museum med flere meddeler nemlig, at de har lavet hjemmesiden “CulturePoint”, så man kan via apps “booste” interessen for museer og kulturudbud.

Den nye hjemmeside bliver et fællesskab for kulturoplevelser, hvor den enkelte gæst via hjemmesiden CulturePoint.dk eller en app kan oprette sig med profil og orientere sig om aktuelle tilbud på kulturområdet. Medlemskabet er personligt og gratis, og hver gang brugeren er aktiv på sitet og benytter et af tilbuddene optjenes point, der kan veksles til rabatter og nye tilbud.

Særudstilling om A-bomben

Det nye kulturtilbud er blevet til i et samarbejde mellem en række kulturinstitutioner på Sydsjælland, Møn og Lolland og Falster.

Et af disse er det lokale Koldkrigsmuseum Stevnsfort, som i sæsonen 2018 stiller skarpt på atombomben med en særudstilling, der udforsker de problematikker og dilemmaer som omgiver atombomben, inklusive dem som siger, at atombomben var af det gode, fordi den forhindrede endnu en verdenskrig.

Thumbs up for den fancy homepage. Spot on! Eller bare: Tillykke med hjemmesiden.

sky

 

Skriv en kommentar