(Last Updated On: 12. juli 2018)

I juli-august åbner en række stevnske kunsthåndværkere en butik med deres unika. Det er i Algade 27 i Store Heddinge. ‘
(Foto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: Der er åbnet en spritny butik i Store Heddinge.

Den sælger lokalt fremstillede varer, og det er frivillige kunsthåndværkere, som passer forretningen. Således sikres kunderne også en fagfaglig ekspertise.

Varer med klint-tema

Den nye lokale kunsthåndværksshop ligger i Algade 27, og mange af varerne passer til skiltet over indgangen “Kokkolitten”, der referer til de mikroskopiske kalklegemer fra gulalger, som er navnet for den kridtslam, der findes ved Stevns Klint.

Klinteis er Helle Kühls lækker, hjemmelavede flødeis, der findes i et hav af bærvarianter fra Stevns.

Klint-temaet går igen i billedkunstner Hanne Julies “Evighedskalender” og på hendes postkort.

Smykker og t-shirts

Pil Anna Tesdorpf, med kunstnernavnet Pilat, er repræsenteret med sine velkendte t-shirt med Stevns Klint-grafik. Økologisk fairtrade, naturligvis.

Der er flere forskellige unika smykker, bl.a. af den 18-årige Rikke Aborg Nielsen fra Holtug, der også gør sig i smuk keramik.

Keramiker m.m., Dorte Færch Poulsen, faldbyder også flotte smykker, og tæt på Færchs værker tilbyder Lone Krabbe sine uroer “Traner for fred og håb”.

Også noget til børnene

Brugskunsten er ikke kun forbehold de voksne. Pia May, som også har “Den lille butik”, laver børnetøj i økotex, både til drenge og piger.

Butikken har åben i juli-august på hverdage fra 12-17, og på lørdage 10.13. Herefter vil de frivillige kunsthåndværkere evaluere forsøget.

sky

 

Skriv en kommentar