(Last Updated On: 12. april 2019)

Alle kan gå sig til en gratis hjertestarter, når Hjerteforeningen i 2019 gør landsindsamlingen til en Landsuddeling. De indsamlede midler går nemlig ubeskåret til at give danskerne hjertestartere. Fordi hjertestartere redder liv, og fordi hvert sekund tæller, når hjertet stopper

Saml ind og få en hjertestarter til din by, forening el. (Pressefoto: Hjerteforeningen)

Stevns: Hjerteforeningen vender idéen om en landsindsamling på hovedet. Når gode mennesker den 28. april samler ind for Hjerteforeningen, går alle de indsamlede midler til at dele hjertestartere ud til danskerne.

Konceptet for Landsuddelingen er enkel: Saml en gruppe, der vil gå mindst 15 ruter. Derefter modtager gruppen en gratis hjertestarter, som gruppen selv kan beslutte, hvor skal hænge. Kommer der ikke penge nok i gruppens indsamlingshjerter, dækker Hjerteforeningen resten, og bliver der penge i overskud – ja, så bliver der bare delt endnu flere hjertestartere ud.

Med det nye initiativ kan alle gøre en forskel i lokalområdet, så det bliver et mere trygt sted at bo.

– Vi ved, at hjertestartere redder liv, og vi ved, at hjertestartere skal være placeret tæt på det sted, hvor hjertestoppet finder sted, for at hjertestarteren bliver hentet og har effekt. Hver dag bliver 11 personer ramt – fædre, mødre, søstre, brødre og bedsteforældre – af hjertestop uden for hospital. Mange af dem kan med en hurtig indsats reddes tilbage til et godt liv, siger Anne Kaltoft, administrerende direktør i Hjerteforeningen.

– Derfor vender vi idéen om en landsindsamling på hovedet og gør den til en Landsuddeling. Ved det nye initiativ går alle indsamlede kroner direkte til at uddele og opsætte hjertestartere. Hjerteforeningen dækker selv omkostninger til kampagne, materialer og administration, forklarer hun.

Der var i sidste uge oprettet fem indsamlingsgrupper i Stevns Kommune. Man kan på hjemmesiden landsuddeling.dk melde sig som indsamler i en af grupperne, eller man kan oprette en gruppe et andet sted, hvor man gerne vil samle ind til en hjertestarter.

Indsamlingsgrupper på Stevns

Der er allerede oprettet 5 grupper i Stevns Kommune:

 • Arnøje
 • Holtug
 • Fælleshuset på Præstemarken i Hårlev
 • Lemgårdsvej i Strøby
 • Opalvej i Strøby Egede

Kilde: landsuddeling.dk

 

Landsuddeling i praksis

Sådan gør du:

 • Går du og din gruppe mindst 15 indsamlingsruter tilsammen, giver Hjerteforeningen en hjertestarter og et varmeskab – monteret og tilsluttet lige der, hvor I mener, den gør allermest gavn.
 • Det eneste krav er, at hjertestarteren hænger et sted, hvor den er offentligt tilgængelig på alle tider af døgnet.
 • Du kan deltage i en gruppe med din familie, naboer, kollegaer, fodboldkammerater eller andre, der sammen med dig vil samle ind til en hjertestarter. Det tager ca. to timer at gå en rute.
 • Alle kan starte en hjertestartergruppe eller koble sig på en allerede eksisterende gruppe.
 • Man behøver ikke gå i det lokalområde, hvor hjertestarteren skal hænge. En mormor kan fx gå en rute i Hanstholm, så der kan komme en hjertestarter op uden for barnebarnets badmintonklub i Hvidovre.
 • Hjerteforeningen tilbyder grupperne, der har samlet ind, et gratis Hjerteredderkursus – 30 minutters introkursus i genoplivning.

Læs mere om, hvordan du kan deltage her: https://landsuddeling.dk/

Skriv en kommentar