(Last Updated On: 8. april 2019)

Render udvalget Børn, Unge og Læring (BUL) og flertalsgruppen i Kommunalbestyrelsen (KB) rundt med hovedet under armen, er de ude på dybt vand eller bare langt ude og skide?

Jeg sidder og bladrer i Stevnsbladet fra den 26. marts og ser til min gru, at KB har tænk sig at budgettere med et underskud på næsten 700.000 kr. for dagskolen, der dagligt sørger for, at kommunens børn med særlige behov får en værdig dag med undervisning. Området omkring børn med særlige behov har i mange år været nedprioriteret og gentagne gange har det resulteret i underskud og nedskæringer. At man nu bevidst har tænk sig at budgettere med et underskud på dagskolen, det er helt uforståeligt.

Det kan godt være, at der tidligere ikke har været gennemsigtighed med Dagskolens økonomi, fordi den har været blandet sammen med Ungdomskolens økonomi. Men i de seneste år har de to skoler været adskilt, og der har man tydelig kunne se, at der ikke har fulgt nok penge med til dagskolen. Et underskud på over 10 procent må siges at være væsentlig højt. Formand for BUL Steen S. Hansen (S) skriver i Stevnsbladet, at BUL og flertalsgruppen vil fastholde nuværende budget.

Derved går BUL og flertalsgruppen imod forvaltningen, der anbefaler, at der tilføres de midler, der skal til (ca 680.000 kr.) for at fastholde nuværende tilbud (niveau) til de berørte børn og unge. Et niveau der i forvejen ligger lavere end sammenlignelige kommuner og lavere en det, der egentlig er værdigt over for den gruppe af medmennesker og deres familier.

Jeg troede, at vi ved sidste valg havde fået en ansvarlig kommunalbestyrelse, men med dette træk, modsiger det den tro. Det kan vitterlig ikke være rigtigt, at KB ønsker at sænke standarden yderligere for den del af Stevnsborgere, der har allermest behov. Steen S. Hansen og co. – det er en ommer. Vær Jeres job voksen og tilfør som det mindste de midler, forvaltningen anbefaler og beslut derfor løsningsmodel 3. Hvis I skulle gøre Jeres arbejde rigtig godt, så er det selvfølgelig løsningsmodel 4, der skal besluttes.

Torben Rønnebæk
Bogøvej 2
Hårlev

Skriv en kommentar